Un elev de clasa a II-a, din Iaşi, a fost corectat greşit de învăţător pe o lucrare de control unde copilul scrisese corect cuvântul 'patinoar' şi despărţise corect în silabe cuvântul 'derdeluş'.

David, elev la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi, a descoperit că învăţătorul l-a corectat greşit în lucrare şi l-a întrebat pe tatăl său unde a greşit, verificând totodată şi dicţionarul de acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Tatăl copilului a povestit, într-o postare pe Facebook, cum învăţătorul l-a corectat greşit pe fiul său, dar şi cum a continuat să fie ironic, chiar şi atunci când a fost confruntat cu probe.

Astfel, pe lucrarea corectată se poate observa cum învăţătorul a tăiat litera 'o' din cuvântul 'patinoar' şi a înlocuit-o cu litera 'u'. În accepţiunea învăţătorului, cuvântul corect este 'patinuar'.

"Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat:

- Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, "să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant...", a scris Ionel Tarnoveski pe Facebook.