Este anchetă la o grădiniţă din Piatra Neamţ unde o educatoare e acuzată de părinţi că ar ţipa şi ar lovi copiii de la grupa mică. Problemele din clasă au ieşit la iveală după ce mai mulţi copii de numai trei ani ar fi refuzat să mai meargă la grădiniţă de frica celei care-i avea în grijă.

Iar un părinte a pus un reportofon în hainele copilului. În înregistrare se aude cum educatoarea ţipă într-una la copii, îi ameninţă şi îi umileşte. 

Articolul continua dupa recomandari

Înregistrarea făcută de unul dintre părinţi a fost ascultată de toţi cei care au copii în grupa mică de la grădiniţa din Piatra Neamţ. Cei mai mulţi au fost revoltaţi şi şocaţi de atitudinea doamnei educatoare.

Părinţii spun că în urma tratamentului agresiv al educatoarei, mulţi dintre copii au refuzat să mai meargă la grădiniţă şi au început să aibă probleme de comportament.

Pentru că este vorba despre copii în vârstă de doar trei ani, părinţii se tem că vor rămâne cu puternice traume emoţionale. Iar psihologii sunt de acord că un astfel de comportament marchează dezvoltarea copiilor pe termen lung.

Dr. Miron Itzhak, psiholog: Copiii care văd comportament agresiv încep şi ei să se comporte agresiv.

Contactată, conducerea grădiniţei a spus că va face o anchetă internă. Nu ar fi primul caz de această natură care are loc aici.

Mamă: Am avut acum doi ani copilul la grupa mică şi acelaşi scandal, plange dimineaţa că ea nu vrea la gradiniţă, nu vrea să spună prea multe despre ce s-a întamplat.

Pusă faţă în faţă cu înregistrările şi acuzaţiile părinţilor, educatoarea ar fi recunoscut în cadrul unei şedinţe cu părinţii că ţipă.

Mihai Obreja, inspector școlar general Neamţ: A recunoscut că a folost un ton ridicat în relaţiile cu copiii la un momentdat, ş-a cerut scuze faţă de părinţi, în acelaşi timp a negat că în comportamentul ei au existat lucruri de violenţă fizica asupra copiilor.

Între timp, educatoarea acuzată a intrat în concediu de creştere copil, iar la grupa mică va preda un alt cadru didactic. În funcţie de rezultatul anchetei, conducerea unităţii de învăţământ va stabili dacă şi cum va fi aceasta sancţionată.