Noi detalii revoltătoare ies la iveală dintr-o grădiniţă de stat din Bucureşti. Educatoarele fac afaceri pe banii părinţilor şi, în plus, le jignesc copiii. Reporterii Observator au obţinut, în exclusivitate, înregistrări în care un cadru didactic ţipă şi umileşte copiii. Inspectorii şcolari au mai deschis o anchetă.

"Vino încoace! Mişcă-te în clasă, că te crăp". Aşa se face educaţie la Grădiniţa nr 255 din Bucureşti. 

Articolul continua dupa recomandari

Cea care ar trebui să aibă grijă de copii ţipă la ei şi îi ameninţă.

”Mâinile la spate, toată lu​mea, hai”, țipă femeia.

Este aceeaşi educatoare care a fost înregistrată în timp ce le explica unor colege cum se fac bani din activităţile extraşcolare.

Femeia a fost înregistrată spunând că "îmi cumpăr eu ţigări, din banii mei, în excursie? A luat toţi banii şi nouă ne-a dat sus, la Trei Brazi, o îngheţată? Păi pentru mine 12 milioane venite în luna mai, pentru mine e mană cerească şi tu ştii lucrul ăsta, mai pun un milion şi îmi achit o chirie". 

Părinţii se tem să-i ceară public explicaţii educatoarei. Sunt însă mai revoltaţi de modul în care le sunt trataţi copiii decât de faptul că plătesc o excursie supraevalută chiar şi de şase ori. 

Inspectorii şcolari au două anchete care o vizează pe educatoare. Dacă va fi găsită vinovată riscă să fie dată afară din grădiniţă, nu şi din sistem însă. 

Educatoarea acuzată neagă că ar fi comis vreo infracţiune

Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB: Acţiunea, începând de astăzi, va trebui să se ramifice în două direcţii. O direcţie pe partea de audit şi o altă direcţie legată de comportamentul profesional al doamnei educatoare 

Cadrul didactic nu recunoaşte acuzaţiile şi spune că "hai să fim serioşi, nu sunt doar eu în înregistrarea asta. Nu am făcut nimic, nu am plecat cu banii nimănui din grădiniţa asta, da? Nu sunt afaceri. Noi ieşim cu copiii, noul curriculum ne zice ieşiţi cu copiii. Pe banii cui? Din salariul meu?".

Afacerile ilegale pe banii părinţilor ar fi o "tradiţie" în unitatea de învăţămânrt. În ultimii opt ani au fost schimbaţi şapte directori.

Ultimul dintre ei a fost prins de inspectori că folosea banii copiilor în scopuri personale.