Nu doar școlile și grădinițele se închid din cauza riscului de infectare a copiilor cu coronavirus. Autoritățile locale din Iaşi au decis să închidă, tot de mâine, și creşele până pe 22 martie.

Aşa că sute de copii vor trebuie sa stea acasă. Iar părinții care lucrează trebuie să vadă cu cine îi lasă. Deşi mulţi dintre ei cred că este o soluţie bună, se plâng că nu au unde sau cu cine să lase copiii.

Articolul continua dupa recomandari

Asta se va întâmpla de mâine cu toate cele zece creşe din Iaşi. Vor avea uşile închise. Motiv de bucurie poate pentru copii, dar unul de îngrijorare pentru părinţii care lucrează şi nu au unde să-i lase pe cei mici.

Părinte: Din fericire avem bunici. Din nefericire lucram amândoi. De bine de rău, noi avem o variantă.

Părinte: Sa zicem că îţi iei concediu o săptămână, doua facem prin rotaţie. Dacă ar fi să vorbim până după Paște e o perioada foarte mare și consider o perioadă nejustificată raportat la numărul de cazuri pe România.

În creșele din Iași sunt în total 900 de copii. Decizia a fost luată în urma unei ședințe ce a avut loc la primărie. Municipalitatea a decis ca odată cu școlile și grădinițele să fie închise și creșele.

Irina Ghioca, director Direcția Creșe Iași: S-a decis că în cazul în care la nivelul învățământului preşcolar, şcolar se va lua aceasta decizie sa ne aliniem și noi deciziei. De mâine vom închide creșele. In aceasta perioadă vom face o dezinfecție în absolut toate creșele. Părinți se îngrijorează, sună întreabă unii chiar nu au ce face cu copilașii.dar până la urmă sănătatea este prioritară.

Autorităţile susţin că există posibilitatea ca perioada în care şcolile şi creşele sunt închise să se prelungească dacă numărul cazurilor de infectări cu coronavirus va creşte.