Întrebări de clasa a doua au creat probleme de oameni mari. Proba la matematică de la Evaluarea Naţională a stârnit mari controverse. Un exerciţiu a pus în dificultate chiar şi profesori. Elevii de 8 ani au fost puşi să recunoască o forma geometrică dintr-o imagine. Doar că cerinţa, aparent banală, s-a dovedit a fi una complicată.

Recunoaşterea formei geometrice a fost una dintre cele opt probleme pe care le-au avut de rezolvat copiii de 8 ani la matematică.

Articolul continua dupa recomandari

Elevii de clasa a doua, puşi în dificultate de o problemă de geometrie, la Evaluarea Naţională

O fotografie în care este reprezentantă Marea Neagră şi peste care apare un text despre particularităţile acesteia a stârnit controverse.

Elevii au fost întrebaţi ce formă geometrică văd în imagine. Nu doar cei mici au fost puşi în dificultate. Şi profesorii au fost confuzi când au citit testul.

Daniela Voinea, profesor matematică: Poza are forma dreptunghiului, dar fiind a Mării Negre, te duci cu gândul, Marea Neagra ce formă are? Bineînţeles că ei ar fi trebuit să fie atenţi la nuanţă, la poză, nu la conţinutul pozei. Recunosc, cinstit, că am zis mai degrabă că arată a triunghi chestia aia cu marea 

Matematica la clasa a doua nu e o glumă. Chiar şi studenţii au fost puşi în dificultate când au văzut imaginea.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională, clasa a doua, nu vor fi trecute în catalog 

În afară de asta, profesorii spun că întregul test a evaluat mai degrabă capacitatea copiiilor de a face conexiuni şi de a îmbina materiile, matematica şi geografia, de exemplu. 

Anda Pavel, învăţătoare: Încurcăturile s-au produs cumva la exemple la care se cereau soluţii în regres. Se cerea adunare sau scădere repetată, în condiţiile în care copiii au făcut deja înmulţirea şi împărţirea

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, aşa că elevii nu ar trebui să îşi facă griji. E doar o verificare, transmit reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

De săptămâna viitoare, vor fi evaluaţi naţional elevii de clasa a patra, iar după ei, cei de-a şasea.