Peste 300 de elevi de la Școala Gimnazială 195 "Hamburg", din Capitală, au participat la o olimpiadă altfel, organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Ca să rezolve subiectele, copiii s-au folosit de logică şi creativitate. Concursul Național Interdisciplinar "Aristotel" este diferit, iar elevilor le place din ce în ce mai mult această provocare.

Mara are 11 ani și a așteptat cu entuziasm concursul "Aristotel". Curioasă din fire, ea și-a dorit să participe pentru a-și testa nivelul de cunoștințe generale, dar și ca să înveţe să-și învingă emoțiile provocate de participarea la astfel de competiții.

Articolul continua dupa recomandari

Reporter: Cum te ajută pe tine acest tip de concurs?

Mara: Mă antrenează să știu cum să mă comport, să nu îmi mai fie teamă, mai aflu și lucruri noi.

Teodora: Pentru a vedea la ce nivel ma aflu, să știu unde greșesc, să mă corectez.

Copiii au avut de rezolvat subiecte de cultură generală, logică și matematică. Pentru toți a fost o experiență interesantă prin modul de abordare a subiectelor, dar şi pentru că le-a stârnit curiozitatea și au avut libertatea să se exprime într-un mod cât mai creativ.

Elena: Mi s-a părut o experiență plăcută, a fost puțin greu, dar este bine. Îmi recapitulez cunoștințele, îmi reamintesc diferite lucruri

Rebeca: Sunt destul de dificile la început, dacă nu ai exercițiu, dar te poți adapta. Dacă gândești logic îți poți da seama, sunt destul de bune pentru copiii care învață zilnic.

Prin această formă de activitate extracurriculară, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește să susțină dezvoltarea vocațională a copiilor și tinerilor aflați pe băncile școlii.

Scopul concursului este să identifice şi să premieze elevii care au competențe și abilități înalte

Lăcătuș Marilena profesor învățământ primar: Concursurile sunt extrem de eficiente își testează cunoștințele, își testează capacitățile intelectuale își testează capacitatea de concentrare, învață să își adapteze efortul.

Ivan Florentina Daniela profesor învățământ primar: Își doresc să obțină premii, cărți, iubesc cărțile și au vrut să participe.

Elevii care vor obține rezultate foarte bune vor fi premiați cu materiale educaționale oferite de Editura Litera. Proiectul este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale, organizate de Inspectoratul Școlar București.