Bac olimpici 2019: în acest an, calendarul pentru sesiunea de Bacalaureat special e programat să se desfășoare în perioada 16 mai - 5 iunie. Va debuta cu înscrierea și se va încheia odată cu afișarea rezultatelor după soluționarea contestațiilor.

Examenul de Bacalaureat special 2019 sau de Bac al olimpicilor este destinat absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice, la competiţiile sportive şi artistice internaţionale desfășuarea în perioada sesiunii normale de Bacalaureat. Astfel, ei vor avea probele programate cu câteva săptămâni mai devreme.

Articolul continua dupa recomandari

Calendar Bac olimpici 2019

16 - 17 mai: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen     

20 - 21 mai: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba româna - proba A Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B     

22 mai: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - probă C 

23 -24 mai: Evaluarea competențelor digitale - proba D     

27 mai: Limba și literatura română - proba E)a) - proba scrisă     

28 mai: Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisă     

29 mai: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E)d-   proba scrisă     

30 mai - 31 mai: Limba și literatura maternă - proba E)b) - proba scrisă  Afișarea rezultatelor până la ora 12 Depunerea contestațiilor ( între orele 12 - 14)     

31 mai - 5 iunie: Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale     

Conform Ministerului Educației, examenul de Bacalaureat special se desfășoară în conformitate cu aceeași metodologie ca și prima și a doua sesiune de Bac 2019.