Cărţi citite cu acelaşi entuziasm ca la jocurile online. O aplicaţie educativă i-a cucerit pe copiii din mai multe ţări. În şcolile din România, un sfert dintre elevi folosesc aplicaţia deghizată într-un joc cu monştri şi eroi care îi determină să citească şi să înveţe mai mult. Copiii sunt în competiţie, pentru că tot ceea ce citesc îi ajută să strângă puncte în jocul virtual.

În era digitală, în care cititul şi jocurile clasice au fost înlocuite de jocuri video şi vlogging, există copii care au reuşit să îmbine cele două lumi. Beatrice şi Luca îşi petrec timpul online în mod educativ. Sunt provocaţi să citească zeci de cărţi, apoi intră în competiţie cu alţi elevi. 

Articolul continua dupa recomandari

Aplicaţia este utilizată deja de copiii din peste 1.000 de şcoli din SUA

Victor conduce topul clasei şi a obţinut deja titlul de cititor avansat.

Timpul petrecut în faţa ecranelor le scade de obicei copiilor puterea de concentrare, atenţia şi empatia. Însă, atunci când este folosit în mod educativ, situaţia se poate schimba. Rezultatele se văd deja la şcoală. 

Cezarina Psata, învăţătoare: Au început să intre într-o competiţie reală, extraşcolară, ceea ce mi s-a părut foarte interesant pentru că în pauze vorbeau: "Eu am 800 de puncte, eu 850 de puncte" şi cumva se motivau 

Adelina Vâlcu, director-adjunct Şcoala 150 Bucureşti: Îi ajută pe copiii noştri să se pună în valoare, să îşi dezvolte capacităţile, abilităţile, să îşi descopere talentul 

Platforma limitează timpul petrecut inutil în faţa ecranului. Copiii trebuie să răspundă la întrebări contracronommetru şi să rezolve corect cel puţin 70% din cerinţe. Altfel, aplicaţia se blochează şi îi trimite să înveţe.  

Constantin Ferşeta, fondator Kidibot: Este folosită de copiii din 26% din şcolile din România, 1000 şi ceva de şcoli din SUA şi foarte curând o să lansăm şi pentru copiii din Italia şi Spania

Aplicaţiile educative au devenit o modă în ultima perioadă. Sunt zeci de astfel de jocuri disponibile gratuit, inclusiv pentru preşcolari, care pot învăţa aşa alfabetul, numerele sau chiar limbi străine.