E oficial! Românii care îşi vor lua vacanţă în extrasezon, adică primăvara sau toamna, vor primi vouchere mai mari de la stat. Valoarea tichetelor creşte la nivelul unui salariu minim, a anunţat ministrul Turismului. În schimb, angajaţii care optează pentru concediu în lunile de vârf primesc tot 1.450 de lei, ca până acum. Nu este singura schimbare pregătită pentru salariaţi.

În lunile de vară, valoarea voucherelor de vacanţă rămâne de 1.450 de lei. În extrasezon, adică în octombrie-noiembrie sau aprilie-mai, valoarea acestora creşte la 2.080 de lei. Bugetarii vor fi nevoiţi să aleagă până la sfârşitul lunii noiembrie una dintre cele două variante.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, voucherrele vor intra pe un card, iar hotelierii îşi vor primi banii imediat şi nu în aproape 60 de zile cum se întâmplă în prezent. Prin aceste măsuri, ministrul Turismului speră să crească numărul turiştilor în extrasezon cu circa 30 la sută într-o primă etapă.

Probabil o să înceapă mai repede sezonul estival. Ştiţi că la 1 mai începe sezonul estival. Este un mare boom la început, după care două-trei săptămâni doar în timpul weekendului mai vin turişti, în număr foarte mic - Bogdan Trif, ministrul Turismului

Vouchere de vacanță de 2.080 de lei în extrasezon

Vestea că vor avea mai mulţi turişti primăvara şi toamna a fost primită cu entuziasm de hotelieri

Este un lucru bun, generând, astfel, venituri suplimentare şi la serviciile extra, cum ar fi serviciile de masă, într-o perioadă în care tarifele de cazare sunt mai mici - Elena Oprea, manager hotel

Dacă în plin sezon la mare, de exemplu, o cameră de hotel se închiriază şi cu 500 de lei, un voucher ajunge doar pentru trei nopţi de cazare. În situaţia în care ar opta pentru acelaşi pachet în extrasezon, hotelierii spun că din cei 2.000 de lei turiştii ar putea rămâne şi cu banii de cheltuială.

Ar fi suficientă suma pentru o cazare de cinci nopţi şi cu demipensiune inclusă sau chiar pensiune completă şi, bineîneţeles, le mai rămân ceva bănuţi şi pentru activităţi extra, cum ar fi acces la Delfinariu, microrezervaţie - Elena Oprea, manager hotel

Mulţi români preferă totuşi să îşi ia concediu pe timpul verii.

Anul acesta, peste 10% din vouchere au fost emise de firme privat. Angajatorii sunt scutiţi de plata contribuţiilor dacă acordă acest tip de beneficiu.