Primele sisteme de alarma au luat nastere inca de cand omul vana ca sa supravietuiasca. Acesta a incercat prin toate puterile lui sa isi apere bucata de pamant de diferiti pradatori, animale feroce sau persoane straine. Inca de atunci am simtit nevoia de siguranta si confort.

Metodele de protectie au continuat sa inoveze pe parcusul omenirii, oamenii dezvoltand din ce in ce mai mult felul in care isi protejau locuintele. Capcanele, gropile, cainii domesticiti, erau considerate metode de protectie pentru om. Din pacate, in unele cazuri se mai folosesc caini pentru paza, desi s-a dovedit de Din pacate, in unele cazuri se mai folosesc caini pentru paza, desi s-a dovedit de nenumarate ori ca nu sunt o solutie foarte buna si uneori sunt chinuiti.

Articolul continua dupa recomandari

La SKUT.ro gasesti sisteme de alarma pentru toate buzunarele. Magazinul va ofera produse de cea mai buna calitate, servicii de nota 10, drept de retur, garantie si asistenta tehnica.Cu peste 20 de ani de experienta sunt partenerul ideal pentru a te echipa impotriva infractorilor.

De aceea s-au invetat sistemele de alarma moderne. Acestea au luat nastere in timpul primelor razboaie mondiale. Armata a cercetat si a inovat diferite sisteme de protectie pentru bazele lor, astfel incat sa nu patrunda nimeni si sa fure echipamentele militare.

Dupa 1940, armata a oferit tehnologia lor catre publicul larg, iar primii care au adoptat sistemele de alarma moderne au fost bancile, magazinele sau companiile foarte mari. Tehnologia era foarte scumpa si nu oricine isi permitea asa ceva, mai ales pentru confortul personal.

Totusi, dupa cativa ani s-a ajuns la momentul in care un om simplu sa intre intr-un magazin si sa cumpere un sistem de alarma pentru casa. Acestea erau greu de folosit la vremea respectiva, eficienta nu era foarte crescuta. Totusi, la vremurile de atunci era un lux.

In prezent s-au schimbat destul de mult. Sistemele de alarma au devenit mult mai performante, mai usor de folosit, mai fiabile si mai precise. Tehnologiile au devenit mai complexe, sunt capabile de functii noi si pot lucra in paralel cu un sistem de supraveghere video.

Un sistem de alarma modern este format din urmatoarele componente: centrala de alarma, tastatura, senzori, sirena si bateria de backup.

Centrala este unitatea principala de procesare, creierul intregului sistem. Poate sa fie wireless sau cablata, ceea ce inseamna ca daca doriti sa o utilizati intr-un mediu casnic, firele nu vor fi o problema. Sistemele wireless sunt indicate pentru a fi utilizate acasa, de catre utilizatorii finali clasici. Deoarece nu este nevoie de cabluri pentru a lega senzorii, tastatura si sirena la centrala, casa va arata mai curata si nu trebuie sa distrugeti peretii pentru a ascunde firele.

Sistemele cablate sunt mai performante, insa diferenta este notabila doar atunci cand se utilizeaza la o scara mai mare. Pentru companii mari, blocuri sau suprafete mari, un sistem wireless poate pune probleme. Sistemul cablat permite conectarea mai multor senzori si module, iar semnalul nu va fi niciodata o problema deoarece totul functioneaza pe cablu.

Senzorii care urmeaza sa ii conectati la centrala sunt de mai multe tipuri. Cei mai simplii sunt cei de miscare sau PIR, responsabili de detectia miscarii. Acestia se vor monta in zona cailor de acces, in dreptul usilor si pe coridoare.

Senzorii de geam spart au ca destinatie geamurile, indiferent de amplasarea lor. Exista oricand riscul ca hotii sa patrunda pe acolo si este bine sa le asigurati. Un senzor de geam spart detecteaza cand acesta a fost spart si raporteaza catre centrala de alarma.

Senzorul de apa va detecta cand nivelul apei ajunge o anumita masura si atunci declanseaza alarma. De obicei se monteaza in subsoluri, acolo unde exista tevi de apa sau chiar in baile de apartament.

Senzorul de fum este si el foarte practic. O familia obisnuita il va monta in bucatarie, o zona foarte buna pentru a detecta scurgerile de gaze. Insa se poate mona la fel de bine langa o centrala termica.

Sirena este cea care ne avertizeaza de probleme prin sisteme acustice sau vizuale. Cand un senzor a fost declansat ea este cea care ne avertizeaza. Se monteaza la interior sau exterior, are stroboscop si avertizare sonora.

Un sistem de alarma poate functiona cu cele mentionate de mai sus, fiind capabil sa detecteze cele mai comune probleme de care s-ar putea lovi un om modern. Totusi, bateria de backup ar trebui sa fie esentiala in sistem deoarece exista riscul sa ramaneti fara curent electric. Ea va poate mentine sistemul in viata pret de cateva ore pana la remedierea penei de curent.

SKUT.ro comercializeaza astfel de sisteme de alarma online la preturi accesibile, cu asistenta de specialitate si posibilitate de retur de 14 zile.