Facturile tot mai incarcate generate de consumul de resurse necesare pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna reprezinta unul dintre principalele motive pentru ca proprietarii de case sa caute solutii mai convenabile. Economia la caldura se poate face prin alegerea unor echipamente speciale de incalzire, care optimizeaza consumul, pastrandu-ti confortul casei chiar si cand temperaturile de afara scad sub zero grade!

Ce alternative ai in acest sens? Iti sugeram 3 sisteme moderne de incalzire a caselor:

Articolul continua dupa recomandari

  1. Centrala termica

Centrala termica, una dintre cele mai accesibile sisteme de incalzire a locuintei se numara printre cele mai populare optiuni ale proprietarilor de imobile. Aceste echipamente pot fi utilizate, in functie de caracteristicile lor, pentru apartamente sau pentru case.

Gama de optiuni este una destul de variata si in ceea ce priveste tipul de combustibil utilizat de catre aceste sisteme de incalzire. Pe de-o parte, avem centralele cu lemn si pe peleti, care sunt, de fapt, solutiile mai traditionale, iar pe de alta avem centralele termice care folosesc principiul de condensare si functioneaza pe gaz si centralele electrice. Fiecare dintre acestea au avantaje si dezavantaje, insa un lucru este cert: sunt echipamente termice de calitate, moderne, cu diverse functii incorporate care permit controlul chiar si de la distanta.

Iti recomandam sa incerci o centrala termica ieftina Ariston.

  1. Pompe de caldura geotermale (sol-apa)

Pompele de caldura geotermale utilizeaza energia regenerabila pentru a incalzi locuinta. Folosite adesea pentru cladirile inalte de birouri si pentru spatiile comerciale, acestea incept sa fie alese insa si de proprietarii caselor, care le-au constientizat avantajele. Pompele de cadura sol-apa, asa cum se mai numesc aceste sisteme, necesita o investitie mare de achizitie si de montaj, dar, de asemenea, costurile sunt amortizate in timp, deoarece consumul de energie scade.

Ceea ce este si mai interesant cu privire la aceste pompe de caldure este faptul ca ele mentin o temperatura optima in locuinta pe intreg parcursul anului deoarece asigura si functia de racire.

  1. Panourile radiante

Ultima gaselnita in materie de sisteme de incalzire a casei o reprezinta panourile radiante. Marele beneficiu al acestora este consumul redus de energie, comparativ cu alte echipamente cu acelasi rol. Un lucru important de stiut este ca panourile radiante sunt foarte subtiri, folosindu-se adesea din considerente estetice, si nu pot fi montate pentru a incalzi suprafete mari. In acelasi timp, costurile initiale sunt si ele scazute, ajungand aproape la jumatate din suma necesara montarii unei centrale termice. In plus, aceste panouri sunt considerate a fi o alternativa benefica pentru sanatate si nu doar pentru confortul resimtit in casa, deoarece elimina igrasia si are proprietati terapeutice.

Cum functioneaza acest sistem de incalzire? Simplu: prin incalzirea obiectelor din casa! Acestea au insa si dezavantaje, printre care se numara si faptul ca se racesc instant, imediat ce au fost oprite din functiune.

Pe langa toate aceste sisteme de incalzire moderne, exista, desigur si altele, cum ar fi covorul electric sau caloriferele cu incalzire prin pardoseala. E important sa alegi cel mai potrivit echipament pentru casa ta si pentru bugetul de care dispui.