Pentru ca o companie să aibă succesul vizat, este nevoie de creativitate și idei inovatoare. Însă pentru aceasta, angajaților trebuie să le fie stimulată și încurajată creativitatea. Acest lucru se poate realiza prin crearea unui spațiu care să permită creativității să se manifeste nestingherită.

Un spațiu pentru brainstorming este necesar în orice companie, însă trebuie realizat cu atenție, pentru a-și îndeplini cu succes scopul. Ideile valoroase sunt apreciate în orice companie, însă pentru ca ele să ia viață, este necesar să amenajezi spațiul pentru brainstorming cu piese de mobilier potrivite susținerii și încurajării creativității. De exemplu, poți avea în vedere utilizarea unor tabureți puf. De asemenea, trebuie să acorzi atenție luminii, cromaticii alese, plantelor și chiar și muzicii. În continuare, îți vom oferi cinci idei pentru amenajarea potrivită a spațiului pentru brainstorming din compania ta.

Articolul continua dupa recomandari

Sfatul 1: Lumina

Spațiul pentru brainstorming trebuie să beneficieze de suficientă lumină. Conform studiilor în acest sens, s-a demonstrat că lumina naturală stimulează productivitatea și creativitatea angajaților. Așadar, încearcă să amenajezi spațiul pentru brainstorming într-o încăpere cu multe ferestre, cât mai mari.

Chiar dacă încăperea are ferestre multe și mari, tot vei avea nevoie și de lumină artificială. În ceea ce privește lumina artificială, este recomandat ca aceste surse de iluminat să fie amplasate în paralel cu sursa de vedere a angajaților sau cu ferestrele. În acest fel, lumina artificială va fi asemănătoare cu cea naturală și nu îi va deranja pe angajați.

Sfatul 2: Cromatica

Culorile pe care le alegi pentru spațiul de brainstorming joacă și ele un rol important. S-a dovedit științific faptul că toate culorile au un anumit impact asupra angajaților, fie acest impact unul pozitiv sau negativ. Iată care sunt efectele câtorva dintre principalele culori:

  • Roșu – stimulează activitatea cerebrală, astfel că este culoarea ideală pentru sălile de brainstorming.

  • Culorile neutre, combinate cu alte nuanțe, au rol de stimulare a creativității.

  • Verde – stimulează creativitatea.

  • Portocaliu și galben – mențin angajații concentrați și alerți, fiind mai potrivite pentru Albastru – are rol de calmare și motivare, de aceea sunt recomandate pentru spațiile de relaxare.

Sfatul 3: Mobilierul

Mobilierul potrivit în sala de brainstorming face diferența în productivitatea și eficiența acestor ședințe. Pentru aceasta, trebuie să te asiguri că întregul mobilier pe care îl alegi – piese de mobilier precum masa și fotoliile – creează o atmosferă de egalitate și colaborare. Un mobilier ideal pentru acest spațiu constă în tabureți puf. Aceștia sunt confortabili și oferă angajaților o atmosferă destinsă, plăcută, potrivită pentru stimularea creativității.

Poate te-ai gândit că ar fi potriviți acești tabureți pufi pentru casă, dar la fel cum acasă oricine se bucură de confortul oferit de un fotoliu puf, și în sala de brainstorming vor fi apreciați și utili astfel de tabureți puf.

Sfat 4: Muzica

Muzica este un element-cheie, care ajută la stimularea creativității. Dacă îți dorești ca angajații tăi să fie cât mai productivi și mai creativi, să vină cu idei valoroase pentru companie, trebuie să faci un compromis și să renunți la clasicele ședințe, înlocuindu-le cu sesiuni de brainstorming antrenante și plăcute.

Muzica în sala de brainstorming duce la idei noi, însă aceasta trebuie să fie aleasă corespunzător și să fie ascultată la volumul potrivit. Este recomandat să alegi muzică instrumentală, care este mai potrivită pentru concentrare și atenție, însă să fie un tip de melodie care inspiră o atmosferă pozitivă. De asemenea, volumul trebuie să fie jos, pentru a nu distrage atenția angajaților.

Sfatul 5: Plantele

Culoarea verde stimulează creativitatea, așadar plantele nu trebuie nici ele să lipsească din sala de brainstorming. Totodată, plantele adaugă personalitate sălii și creează o atmosferă plăcută. Poți adăuga vaze cu flori pe masă, pentru a îmbunătăți starea de spirit a angajaților, lucru ce contribuie la creativitate. De asemenea, poți adăuga ghivece de flori în colțurile sălii sau agățate de tavan. Acest lucru le va oferi angajaților sentimentul că lucrează în aer liber și le va spori concentrarea.

Amenajează corespunzător sala de brainstorming

Pentru ca angajații să fie creativi și să aducă idei valoroase pentru companie, este esențial nu doar să ții ședințe de brainstorming într-o sală oarecare, ci să creezi o sală de brainstorming potrivită. Cu un mobilier potrivit, culorile care sporesc creativitatea, lumină cât mai multă și mai naturală, muzică ambientală și plante în sala de brainstorming, angajații tăi vor fi stimulați să vină cu idei inovatoare.