S-au schimbat condiţiile la Rabla pentru Electrocasnice! Românii vor putea schimba voucherele cu valoare mare într-unele cu valoare mai mică. Şi asta pentru că, la cumpărături, mulţi şi-au dat seama că nu au bani să cumpere televizoare sau maşini de spălat care consumă puţin, dar care sunt foarte scumpe. Şi dacă nu aţi prins încă un tichet, statul vă mai dă o şansă.

Alex este unul dintre cei 73.000 de români care a luat un voucher de la stat. A vrut să-şi schimbe maşina de spălat vase. A rezervat tichetul de 400 de lei însă abia când a ajuns la cumpărături a constatat că îl putea folosi doar pentru un aparat cu eficienţa energetică A+++. O maşină de spălat ecologică, economică, dar mult mai scumpă.

Articolul continua dupa recomandari

Noua procedură a fost introdusă astăzi. Toţi cei care au un voucher vor putea să-i modifice valoarea pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Atenţie, însă, nu puteţi schimba tichetele cu o valoare mai mică în unele cu o valoare mai mare, ci doar invers. Până la această modificare, programul a fost aproape blocat.

Clienţii s-au hotărât iniţial la o anumită clasă energetică şi au aplicat un voucher de o anumită valoare. Venind în magazine au considerat că şi-ar dori un alt produs dintr-o altă categorie de preţ - Raul Filip, director într-un magazin de electrocasnice

Cea mai mare problemă a fost la televizoare, acolo unde oamenii au preferat voucherul de 400 de lei. Reducerea nu putea fi folosită însă decât pentru televizoarele cu clasă elergetică A++ şi A+++, produse care nu prea se găsesc în România. De fapt, în total sunt doar 30 de astfel de produse.

Chiar şi cu posibilitatea de a schimba valoarea voucherului, oficialii de la mediu cred că unele tichete vor rămâne neutilizate. Banii se vor întoarce însă în aplicaţie şi vor putea fi accesaţi de alţi români.

Din cele 124.000 de vouchere aprobate, până acum, au fost folosite doar 22.000.