Scăderea taxei pe valoare adăugată pentru serviciile din turism nu a scăzut şi preţurile în staţiuni! Turiştii plătesc la fel de mult pentru cazare şi masă, dar şi pentru transportul cu telecabina şi telegondola, pe pârtii. Toate ar fi trebuit să se ieftinească, după ce TVA a scăzut de la 19 la 5 procente. Însă patronii au preferat să reinvestească banii rămaşi, iar unii chiar au crescut tarifele.

În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate staţiuni montane de la noi, preţurile nu au scăzut deloc, cu toate că operatorii din turism beneficiază de o reducere substanţială a TVA-ului. Aşa se face că pentru o zi de săniuş turiştii plătesc 30 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

Nici preţul la cazare nu s-a micşorat. Hotelierii au preferat să păstreze tarifele, iar diferenţa de bani să o reinvestească.

Cel mai scump serviciu oferit turiştilor în Poiană rămâne transportul pe cablu. O călătorie până la cota 1800, dus-întors, costă 40 de lei, iar un permis Skipass pentru o zi ajunge la 150 de lei.

Pentru turisti sigur ca e important sa scada pretul , dar ma gandesc ca si patronii au un interes sa nu inchida, sa nu plece, sa nu ramana fara profit. asa ca pe undeva pe la mijloc ar fi ok.

Începând cu 13 ianuarie, TVA-ul a scăzut la 5 la sută şi pentru transportul cu trenurile sau vehiculele istorice cu tracţiune cu aburi, cum e de exemplu celebra Mocăniţă din Maramureş. Chiar şi pentru plimbarea cu trăsura taxa a fost micşorată.