Românii nu mai caută o simplă locuinţă atunci când vor să se mute, ci este obligatoriu ca dezvoltatorul să le ofere şi spaţii verzi, de relaxare, piscine, cluburi de golf şi chiar SPA-uri. Aşa s-au extins ansamblurile de case de tip "loft" sau "all inclusive". Înconjoară Capitala şi sunt vânate de cei care vor să evadeze din forfota oraşului. Iar dacă în nordul Bucureştiului preţurile pentru astfel de locuinţe sunt piperate, cu cât ne îndepărtăm, luxul devine accesibil.

Este panorama la care visează mulţi români care îşi caută locuinţe departe de zarva oraşului. Dezvoltatorii ştiu că vederea spre pădure şi un design interior ieşit din tipare pot cântări greu în alegerea unei case. Aşa-numitele apartamente de tip loft au tot mai mult succes printre cupluri.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă pentru unii stilul minimalist poate fi rece sau chiar plictisitor, să ştiţi că tot mai mulţi români sunt interesaţi de acest tip de apartamente. Cât mai simplu mobilat, cu pereţi din cărămidă, nefinisaţi sau chiar cu aspect din beton.

DENIS DAMASCHIN, reprezentantul unui dezvoltator: Vrem să oferim confortul atât în locuinţă, cât şi în afara ei. Din acest motiv, din 10.000 de metri pătraţi pe care îi avem pentru a construi o să folosim doar 2.400 pentru construcţie, restul vor fi spaţiu verde.

GABRIEL FOCSENEANU, reprezentantul unui dezvoltator: Nu poluează.Toate resursele pe care le folosim sunt regenerabile. Nu avem gaz. Apartamentele au un sistem de încălzire ce captează energia pământului, energie care este apoi transmisă în interiorul apartamentelor, răcirea apartamentelor pe perioada verii şi încălzirea apei calde. 80% din încălzirea apartamentului este gratis.

Un astfel de apartament situat într-un complex din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, costă între 65 şi 80 de mii de euro, fără TVA, în funcţie de numărul camerelor.

Pentru că nu plătesc facturi la utilităţi, proprietarii unor astfel de case şi-ar putea achita mai repede creditul. Banii economisiţi acoperă ratele pe zece ani, potrivit unei simulări a dezvoltatorilor.

Sute de români au analizat ofertele la un târg imobiliar din Capitală.

ADINA ISTRATE, reprezentanta unui dezvoltator: Îşi cumpără facilităţi. Vor să aibă totul inclus. Noi le oferim, de la un club house, un spaţiu în care îşi pot face petreceri şi aniversări, spaţiu de lucru, sală de mesagerie, ca să nu mai aibă problema că nu sunt acasă dacă cineva vine să le livreze un colet, resort de golf aflat la 30 de kilometri de Bucureşti, la Ciolpani, unde proprietarii se pot bucura de piscină, de lecţii de golf.

Un apartament în astfel de ansambluri constă între 50 de mii şi 90 de mii de euro, în funcţie de suprafaţă.