Românii îşi păstrează interesul pentru maşinile scumpe şi chiar de lux. Dovadă stau statisticile unui important dealer de pe piaţa de automobile.

Maşinile moderne care au un confort sporit şi sunt mult mai sigure s-au vândut neaşteptat de bine. Ba chiar au depăşit calculele iniţiale ale producătorilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Masina care ofera o maxima siguranta este tot mai cautata. In plus, romanii isi doresc si mai mult confort. In consecinta, un automobil care imbina imaginea sportivă şi elegantă, cu o dinamica imbunatatita semnificativ si un nou sistem de operare este unul dintre cele mai ravnite modele.

"Este o cerere foarte mare pentru modele BMW cu tractiune integrala foarte eficienta, cu consum foarte redus de combustibil. Tot ce inseamna sistem de propulsie: motor, tren rulare, cutie viteze, toate comunica cu sistemul de navigatie cand se conduce aceasta masina se face o predictie a drumului", explică George Mahu, director Automobile Bavaria Bacău.

Masina desteapta care s-a vandut de altfel si cel mai bine reactioneaza chiar si la gesturile soferului.

"Noul seria 5 preia multe din optiunile de pe seria 7 una fiind controlul prin gesturi, e un sistem care ajuta pe partea de siguranta. Daca mergeti cu masina si vreti sa dati volumul, trebuie doar sa dati din deget sa faceti o functie", a mai precizat George Mahu.

Targetul de vanzari a fost atins cu usurinta, ba chiar a depasit asteptarile. 

"Aceasta locatie in ultimul an si jumatate a avut aproape 2000 de intrari in service si vanzari 60 unitati in crestere permanenta", a declarat Olavy-Theodor Pecou, director post vanzare si dezvoltare de retea Group After-Sales Director, Automobile Bavaria.

Piata masinilor noi a crescut in prima jumatate a anului cu 27% fata de anul trecut si au fost vandute 45.000 de automobile. Dintre cele mai scumpe romanii au preferat BMW, Ferrari, Bentley, Maserati dar si Alfa Romeo.