Românii preferă să primească bani în locul cadourilor pentru zilele de naştere! Este concluzia unui studiu recent care arată că, atunci când vine vorba despre daruri, conaţionalii noştri nu prea sunt încântaţi de ceea ce aleg alţii pentru ei. 

Datele sunt clare. 25 la sută dintre români preferă să primească bani în locul cadourilor. Unul din patru, mai exact. De ce? Pentru că vor să îi folosească aşa cum cred ei de cuviinţă. Dacă ar fi să aleagă, alţi 22 la sută ar prefera voucherele. Tot din acelaşi motiv.

Articolul continua dupa recomandari

Puţini sunt cei care vor totuşi să primească un dar, care să fie mai consistent, din partea tuturor celor care vor să le facă o surpriză. Şi este lesne de înţeles de ce dacă ne uităm peste cifre: numai şapte la sută dintre cadourile pe care le primesc românii sunt şi ceea ce îşi doresc ei.

În cele mai multe cazuri, darurile nu ţin cont de adevăratele necesităţi. Aproape jumătate dintre români cred că principalul motiv este faptul că oamenii care oferă cadouri nu sunt cu adevărat interesaţi de ceea ce cumpără. Iar, dacă este să vorbim despre preţuri, cei mai mulţi estimează că valoarea unui cadou ar trebui să fie între 100 şi 250 de lei.

Ca o concluzie, acele cadouri nepotrivite sfârşesc, de cele mai multe ori, fie prin a fi dăruite mai departe altor sărbătoriţi, fie direct la coşul de gunoi, arată studiul.