Aproape 1 milion şi jumătate de români preferă să fie propriii lor şefi. Asta arată ultimul studiu Eurostat din domeniu. Ţara noastră este pe locul 4 în acest top. Concret, 17% din populaţia angajaţă lucreză pe cont propriu.

Pe locul 3, este Polonia cu un procent în plus faţă de România. Pe locul doi, este Italia, iar pe primul loc Grecia. Haideţi să vedem în ce domenii activează românii care preferă să fie proprii şefi! Peste 900 de mii lucrează în agricultură, aproape 180 de mii în zona de meşteşuguri, următorul domeniu ar fi serviciile, iar 50 de mii sunt menegeri.

Articolul continua dupa recomandari

Există şi beneficii când lucrezi pentru tine - programul e mult mai flexibil, iar tu eşti mult mai motivat, spun specialiştii în resurse umane.

Ultimele date oficiale arată că în România populaţia ocupată, adică cei care sunt salariaţi, lucrează pe cont propriu sau în agricultura de subzistenţă, a ajuns anul trecut la aproape 9 milioane, în creştere faţă de anul trecut.

Iar trendul de a fi propriul tău angajat pare mai popular printre bărbaţi, acelaşi studiu arată că 2 din 3 angajaţi de acest tip sunt bărbaţi.