România este o ţară a paradoxurilor! Avem o criză cumplită a forţei de muncă, importăm muncitori din străinătate, dar avem o grămadă de oameni care îşi caută de lucru, dar nu primesc nicio ofertă. Uneori motivul este halucinant: angajatorii nu vor să aibă salariaţi care au o pregătire superioară celei necesare jobului pe care îl doresc. Este şi cazul unui bărbat din Ialomiţa, care îşi caută un loc de muncă de aproape un an. Şi o face frumos, ca la carte, pe site-urile de recrutări. Nicio clipă omul nu şi-a imaginat că nu va putea obţine un post de agent de achiziţii din cauză că, anterior, a fost manager de proiect.

Octavian Duţă este specializat în managementul achiziţiilor. A lucrat ani buni în acest domeniu, în diferite proiecte. După ce încheia unul, rămânea fără serviciu până când găsea un alt proiect pe care să îl supravegheze. În decembrie a fost ultima dată când a mai muncit, iar de atunci s-a străduit din răsputeri să se angajeze undeva. Şi-a făcut conturi pe toate site-urile de recrutari, pe care le actualizează zilnic. 

Articolul continua dupa recomandari

OCTAVIAN DUŢĂ: Nu m-am asteptat sa am un numar atat de mare de vizualizari, peste 100 mii, si din pacate, dezamagirea mea cea mare este faptul ca nu s-a concretizat. Efectiv nu stiu daca am avut 10 discutii telefonice, nu pot sa le numesc interviuri dar fara rezultat. 

Primul interviu l-a avut abia după opt luni. 

OCTAVIAN DUŢĂ: Mi-este mai usor sa spun ce nu am incercat, ce nu am facut decat ce am facut.  Gasesc un anunt, aplic, imi depun CV-ul, scrisoare de intentie si dupa 2, trei zile... la finalul e-mailului cer confirmare de primire, bineinteles ca nu primesti, apelez telefonic. Vreau sa fac diferenta intre mine si ceilalti candidati in ideea in care imi doresc acel loc de munca. 

Şi, cu toate că locuieşte în judeţul Ialomiţa, nu respinge varianta relocării. A aplicat la nenumărate posturi, inclusiv la cel de agent de achiziţii la o companie petrolieră pe care o urmărea demult. Refuzul a venit la pachet cu o explicaţie de neînţeles pentru el: nu ai cum să candidezi pentru un asemenea job, dacă înainte ai fost manager. 

OCTAVIAN DUŢĂ:  Am avut momente in decursul timpului in care m-am intrebat poate gresesc eu cu ceva. Modul meu de abordare, modul meu de a pune problema in timpul interviurilor cu cei din recurtare.

Este clar că răspunsul la această întrebare nu îl poate da decât un specialist în Resurse Umane. 

PETRU PĂCURARU, specialist HR: Problema este atunci cand experienta pe care tu o ai nu este relevanta pentru angajatorul tau. Motiv pentru care, cel mai simplu lucru pe care ai putea sa il faci este sa intelegi cu adevarat de ce are nevoie angajatorul si ce competente cauta, sa incerci sa le evidentiezi pe acelea. 

Din cele 27 mii de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.400 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Restul, pentru personal cu studii medii şi cele mai multe, pentru muncitorii necalificaţi. 

Cea mai mare criză de personal, însă, este în turism. 

DRAGOS RĂDUCANU, proprietar restaurant: Încercam sa aplicam toate metodele de recurtare posibile, incepand de la anunturi pe internet, pe site-urile de recrutare, lansat invitatii din vorba in vorba la cei care sunt aici sa isi cheme prietenii, cunostintele, firmele de recrutare absolut orice ar putea sa mai aduca macar un angajat in perioada asta ca suntem in varf de sezon. 

LEVENT BEGHIM, proprietar restaurant: Modalitatea cea mai frecventa este cea de pe site-uri de angajare, job-uri, in care ne-am inscris si de acolo intram in contact cu cei care vor sa lucreze pe litoral.

Potrivit unei centralizări făcute de o platformă de recrutare, în Capitală se caută cel mai mult personal în domeniul hotelier şi restaurante. Iar pe locul doi, cele mai multe anunuri vin din Constanţa.