Dezvăluirea a fost făcută de Consiliul Concurenţei, care a amendat 13 dintre cei mai mari operatori din ţară cu două milioane şi jumătate de euro! O investigaţie de amploare a autorităţilor a scos la iveală faptul că agenţiile s-au înţeles între ele pentru a vinde pachete turistice la preţuri mari.

Zeci de mii de turişti români au plătit peste preţul corect al vacanţelor sau al biletelor de avion. Este posibil ca numărul păgubiţilor să fie şi mai mare, pentru că practica înşelătoare a agenţiilor, investigată de Consiliul Concurenţei, se întinde pe trei ani. Între 2013 şi 2016, mai exact. Autorităţile au descoperit că, în tot acest timp, agenţiile au hotărât un preţ sub care niciuna nu a redus tariful pachetelor turistice.

Articolul continua dupa recomandari

În plus, la cursele de tip charter, cele 13 agenţii îşi împărţeau locurile în avion, astfel încât agenţiile concurente care veneau cu oferte sau gratuităţi la cursele respective, nu mai aveau loc. În acest fel, susţine Consiliul Concurenţei, oferta era redusă, pentru a menţine preţul ridicat. Cea mai mare amendă aplicată a fost de peste un milion de euro şi unele agenţii au declarat că vor contesta sancţiunile. Conducerea Consiliului Concurenţei ne-a declarat că oamenii îşi pot cere banii înapoi, în instanţă, dacă pot dovedi că au fost prejudiciaţi şi cu cât.