Uneori, e foarte neproductiv să pleci de acasă pentru o singură treabă. În plus, de multe ori, pierdem timp suplimentar așteptând la cozi, ceea ce nu este nici plăcut, nici eficient. Prin urmare, oricând poți să eviți această situație, e bine să alegi alternative mai rapide și mai comode.

Din fericire, numărul de servicii care îți permit să îți faci treburile fără să părăsești locuința și fără să stai la coadă este în creștere. Multe din serviciile prezentate au fost introduse în ultimii ani pe piață, iar câteva dintre ele nu sunt încă disponibile în toată țara. Dacă locuiești însă într-un oraș mare sau mediu, cel mai probabil vei putea beneficia de toate. Uite 6 treburi pe care le poți rezolva fără să îți părăsești locuința și fără să pierzi timp stând la coadă:

Articolul continua dupa recomandari

1. Apă la domiciliu

Chiar dacă ai mașină, nu e deloc confortabil să cari zeci de litri de apă pe lună, sau chiar pe săptămână, dacă locuiești cu mai multe persoane. E mult mai simplu să comanzi apă la domiciliu de la firmele care oferă acest serviciu, prin comandă telefonică sau online. Dacă ai dozator, îți poți face un abonament pentru înlocuirea rezervelor. În caz contrar, poți comanda pur și simplu apă îmbuteliată la 2L (la bax), 5L, 10L sau mai mult.

2. Cumpărături din supermarket

Recent, au apărut și în România aplicații care îți permit să stai acasă, cât timp îți face altcineva cumpărăturile. Folosind aplicația, selectezi magazinul și produsele dorite. Un livrator îți preia comanda, îți face cumpărăturile și ți le aduce la ușă. Procesul este mai rapid decât comenzile de pe magazine online cu alimente, deoarece primești cumpărăturile în aceeași zi.

3. Simulare pentru credit

Dacă ai nevoie de un împrumut, nu mai este nevoie să pleci din casă ca să obții o simulare de credit. Poți afla online cât poți împrumuta, cât ai de plătit și condițiile creditării. Într-un astfel de calculator pentru credit, introduci suma de care ai nevoie și durata în care te angajezi să achiți împrumutul. Calculatorul îți va indica apoi rata (săptămânală sau lunară), valoarea totală de plată și DAE.

4. Operațiuni bancare

Transferuri bancare, interogări de sold și raporturi de tranzacții - înainte, trebuia să mergem la bancă pentru oricare dintre acestea. În prezent, majoritatea băncilor oferă soluții de internet banking, prin care îți poți accesa contul de oriunde ai fi. Fiind o metodă mult mai comodă și mai eficientă pentru a desfășura operațiuni bancare, numărul persoanelor care le fac de acasă prin internet banking este în creștere.

5. Curățătorie și spălătorie

Mașina de spălat este potrivită pentru curățarea majorității textilelor, însă există și excepții, cum ar fi țesăturile fine, delicate, dar și produsele foarte voluminoase (pilote, perne, draperii). Pe acestea, trebuie să le lași și apoi să le ridici de la o curățătorie, proces care îți risipește timpul, mai ales dacă e aglomerat în ziua respectivă. Din fericire, unele servicii de curățătorie și spălătorie îți colectează hainele de acasă și ți le aduc înapoi când sunt gata.

6. Expediere colete și documente

Dacă în trecut aveam de trimis un colet, trebuia să mergem până la poștă și să stăm la o coadă care, de multe ori, nu era deloc mică. De câțiva ani, putem rezolva mult mai rapid, apelând la serviciile de curierat rapid. Poți chema curierul telefonic sau online și poți trimite colete, pachete sau plicuri cu documente, în țară și în străinătate. Același lucru e valabil la ridicarea unui colet: de ce să mergem să îl ridicăm de la poștă, dacă îl putem primi acasă?

Sursă foto: Shutterstock