Ministerul Mediului a lansat spre consultare publică proiectul pentru modificarea şi completarea programului Rabla Electrocasnice 2019.

Programul prevede înlocuirea echipamentelor electice şi electronice de uz casnice, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Articolul continua dupa recomandari

Una dintre noutăţile cu care vine programul Rabla Electrocasnice 2019 se referă la posibilitatea schimbării, pe lângă celelalte categorii aprobate în anii trecuţi, maşini de spălat şi televizoare.

"Așa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare", a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, la fel ca şi în cazul programului Rabla 2019 pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic.

Vouchere de 500 de lei prin programul Rabla Electrocasnice 2019Vezi 2 imagini în Galerie

Rabla Electrocasnice 2019, maşini de spălat, frigidere şi televizoare

Lista sumelor de bani decontate cu vouchere prin programul Rabla Electrocasnice 2019:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;

b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;

c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;

d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);

f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;

g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A;

i) 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.

Toţi cei interesaţi de programul Rabla Electrocasnice 2019 se pot înscrie direct la magazin (inclusiv online), iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziționat.