Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 va fi reluat şi în acest an după ce, anul trecut, Ministerul Mediului a acordat peste 24.000 de vouchere în valoare de peste 7,5 milioane de lei.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Administrarea Fondului pentru Mediu (AFM), românii au solicitat şi obţinut vouchere, în special, pentru maşinile de spălat.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 12.500 de vouchere au fost oferite de stat prin programul Rabla pentru electrocasnice românilor care şi-au schimbat maşina de spălat.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au precizat că programul Rabla pentru Electrocasnice 2019 va fi reluat după ce bugetul AFM va fi aprobat.

Programul a fost lansat în 2018, chiar înainte de sărbători, iar din bugetul total de 20 de milioane de lei, s-au cheltuit peste 7,5 milioane de lei.

Vouchere de 400 de lei în programul Rabla pentru electrocasnice 2019Vezi 2 imagini în Galerie

Rabla pentru electrocasnice 2019. Vouchere de 400 de lei

Anul trecut au fost acordate, în total, 24.657 de vouchere, dintre care 12.577 pentru maşini de spălate, 9.678 pentru frigidere şi 2.402 pentru aparate de aer condiţionat.

Potrivit regulamentului, voucherele prin programul Rabla pentru electrocasnice se acordă pentru achiziţionarea de electrocasnice cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++ din următoarele categorii:

- maşini de spălate rufe;

- frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice;

- aparate de aer condiţionat.

Rabla pentru electrocasnice 2019. Condiţii de participare

Valoarea unui voucher oferit de Administraţia Fondului pentru Mediu este de 200 de lei pentru înlocuirea unei maşini de spălat cu una care are o eficienţă energetică A++ sau 300 de lei pentru înlocuirea cu una de categoria A+++.

De asemenea, se decontează 300 de lei pentru înlocuirea unui aparat de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

Vouchere de 300 de lei se acordă pentru schimbarea frigiderelor cu altele de categoria A++ şi 400 de lei pentru cele de categorie A+++.

Voucherele prin programul Rabla pentru electrocasnice 2019 se pot cumula, iar pentru a fi primite, cei interesaţi trebuie să predea electrocasnicele vechi.