În ultimii ani a devenit tot mai evident că piața muncii se află în schimbare. Va trebui să ne așteptăm la noutăți substanțiale. De la tipul de plată, până la modul în care muncim sau beneficiile și avantajele de care ne bucurăm la locul de muncă - totul trece printr-o transformare radicală. Până și felul în care interacționăm cu colegii sau modul în care ne relaxăm în pauze se schimbă.

Societatea modernă este diferită de orice altă societate a trecutului, fie că vorbim de Antichitate, fie de Evul Mediu sau doar d eultimii 150 de ani. Revoluția Industrială a adus cu sine o accelerare a progresului care pare să nu fi încetat, ba dimpotrivă, în ultimii ani chiar s-a intensificat. În acest context, nu este deloc ciudat să ne întrebăm ce alte schimbări ne mai așteaptă în viitor mediu și apropiat și cum pot ele să ne afecteze viața profesională.

Articolul continua dupa recomandari

Iată trei privilegii profesionale la care poți spera în viitor:

1. Facilitățile de la locul de muncă

Cine s-ar fi gândit acum 20 de ani că ai putea să beneficiezi de o pauză de tenis de masă în timpul muncii sau de două-trei ore de relaxare la piscină, în complexul în care lucrezi? Dacă în trecut facilitățile de la locul de muncă erau practic inexistente, în prezent lucrurile s-au schimbat foarte mult.

Acest lucru s-a datorat atât schimbărilor culturale care au avut loc pe piața muncii, cât și unei abordări diferite din parte dezvoltatorilor care au început să introducă o serie de noi facilități în clădirile lor de birouri. Este și cazul complexului West Gate Studios, administrat de Genesis Property, compania omului de afaceri Liviu Tudor. Angajații firmelor rezidente în acest complex se pot bucura de acces la terasă și piscină în aer liber, o pistă de alergare și rollerblading, ba chiar și o plajă, toate în incinta complexului de birouri.

2. Beneficiile extra-salariale

Felul în care angajații sunt plătiți într-o companie s-a schimbat și el foarte mult, odată cu timpul. Astfel, retribuția lunară nu mai e singurul lucru pe care îl putem aștepta de la angajator. Tot mai multe companii încep să introducă diferite beneficii în oferta pe care o prezintă angajaților. Printre acestea sunt incluse abonamentele la săli de fitness, tichete pentru vacanță, asigurare medicală și stomatologică, decontarea chiriei, a combustibilului sau chiar a unor cheltuieli cu educația copiilor.

Ne putem aștepta ca în viitor aceste beneficii extra-salariale să devină tot mai răspândite, întrucât ele aduc numeroase avantaje atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Deși profitul angajatului este evident, situația poate să nu pară la fel pentru angajator, dar el câștigă foarte mult prin loializarea personalului său, care este mult mai puțin probabil să părăsească un loc de muncă cu multe beneficii extra-salariale.

3. Accesul angajaților la profitul companiei

Deși nu este încă foarte răspândită în România, practica împărțirii profitului cu angajații ia tot mai mult amploare în Occident. Astfel, tot mai mulți antreprenori încep să împartă câștigul pe care îl obțin cu cei care lucrează pentru ei, în dorința de a le crește atât loialitatea, cât și motivația la locul de muncă.

Distribuirea profitului către angajați poate lua multe forme, fie prin distribuire directă,  fie prin oferirea unui pachet de acțiuni sau prin depozitarea sumelor într-un cont dedicat, care să fie împărțite la o dată bine stabilită.

Conform The Balance Careers, angajații care sunt angrenați în astfel de scheme de distribuire a profitului au un interes crescut în succesul companiei pentru care lucrează și sunt mai ușor de motivat, întrucât știu că vor fi recompensați dacă firma pentru care lucrează va avea câștiguri bune.

Sursă foto: Shutterstock