Primăria Capitalei intenționează să cumpere 130 de autobuze hibride și 100 de troleibuze autonome, se arată într-un proiect de hotărâre. Valoarea investiției va fi de 488 de milioane de lei, cu TVA.

Proiectul de hotărâre privind această achiziție va fi discutat în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

Conform proiectului, cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe traseele cu flux mare de călători, în timp ce troleibuzele noi cu autonomie de 20 de kilometri vor oferi posibilitatea legăturii între diverse reţele de contact.

Costul cumpărării se va ridica la 488 de milioane de lei. Din această sumă, în jur de 80% (340 de milioane de lei) ar putea proveni de la Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul unui program ce vizează subvenţionarea primăriilor pentru achiziţionarea de mijloace de transport în comun mai puţin poluante.

În iunie, Primăria Capitalei a semnat  cu Otokar contractul de 458 de milioane de lei fără TVA, pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6.

Sursa: News.ro