Black Friday 2019 se transformă dintr-o zi a reducerilor într-o lună a vânzărilor. Comercianţii şi-au făcut din timp calculele, aşa că în depozite există stocuri de milioane de produse. Special pentru acest eveniment marile magazine au făcut angajări şi au închiriat utilaje.

Urmează zile de foc pentru comercianţi şi curieri, aşa că pregătirile de Black Friday au început din timp. În depozitele din ţară, angajaţii au făcut, deja, stocurile de marfă.

Articolul continua dupa recomandari

Anul acesta comercianţii se aşteaptă la vânzări-record de Black Friday. Un singur retailer a angrenat pentru această lună a reducerilor în jur de 800 de persoane, care vor lucra cu 170 de utilaje. Doar acest depozit are un stoc de un milion şi jumătate de produse - majoritatea vor pleca de Black Friday către clienţi.

Printr-un singur click, pentru că toţi retailerii se bazează pe comenzile online în această perioadă. Câteva sute de mii de colete vor fi livrate doar într-o singură zi, începând cu 15 noiembrie.

FLORINEL CHIS, specialist în vânzări online: Avantajul comerţului online, faţă de comerţul offline este că poţi să compari preţurile în mod transparent. Pot verifica din timp, să urmăresc produsele pe care mi le doresc, la ce preţ sunt şi apoi să le compar cu oferta de Black Friday.

O simplă captură a preţului actual, afişat pe un site, vă poate ajuta să comparaţi mai uşor produsul cu o altă ofertă. Nu doar magazinele au furat startul reducerilor, ci şi clienţii.

Anul acesta, valoarea coşului mediu de cumpărături va ajunge la 650 de lei, în scădere faţă de 2018, arată un studiu.

FLORINEL CHIS, specialist în vânzări online: Odată cu obişnuinţa cumpărătorului de a achiziţiona online, cumpăr mai des, de o valoare mai mică. Este un trend care arată o creştere a incidenţei, a numărului de cumpărături pe care le fac online.

Oficial, Black Friday 2019 va fi pe 15 noiembrie, când magazinele au anunţat că reducerile la produse IT, modă, decoraţiuni, dar şi electronice şi electrocasnice vor ajunge până la 90 la sută.