Fiscul anunţă că intră în secolul vitezei. În 2020, ANAF a reuşit, în cele din urmă, să aducă un soft care ridică popririle în cel mult o oră. Iar cei care şi-au plătit datoriile nu vor mai sta cu toate conturile blocate.

Cea mai importantă schimbare este cea cu privire la popririle pe care ANAF le pune pe conturile bancare. De acum înainte, imediat după ce contribuabilii își vor plăti datoriile către stat, Autoritatea Naționala de Administrare Fiscala va trebui să ridice automat și poprirea.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit ministrului, noul sistem lucrează aproape instant, astfel că oamenii vor trebui să aibă conturile deblocate în cel mult o oră.

Pana acum ridicarea popririi puteaa să dureze chiar și câteva zile, iar 2019 a fost anul popririlor în România, ANAF încasând anul trecut, doar prin aceste modalități, aproape 3 miliarde și jumătate de lei.

De asemenea, o altă schimbare adusă de Guvern vizează declarația unică privind impozitul pe venit și contibuțiile sociale. Termenul pentru depunerea acesteia a fost prelungit de pe data de 20 martie până pe 25 Mai și vine ca urmare a numeroaselor solicitări din partea ONG-urilor.