Podul Constanţa, unul dintre cele mai aglomerate dar periculoase poduri din ţară, stă să cadă la cinci luni după ce au început reparaţiile. Mai grav, reporterii Observator au descoperit că, în cel puţin două nopţi din ultima săptămână, pe şantier bătea vântul. Reprezentanţii constructorului şi ai CFR văd altfel situaţia: la pod se lucrează normal.

Bucăţi de ciment care se pot desprinde în orice moment şi stâlpi de susţinere şubreziţi de timp şi de infiltraţii. Aşa arată Podul Constanţa, una din porţile de intrare în Capitală. Pe deasupra, trec zilnic zeci de trenuri de călători, iar pe dedesubt mii de oameni în maşini, autobuze tramvaie.

Articolul continua dupa recomandari

3 milioane şi jumătate de lei a dat administratorul pasajului, CFR Infrastructură, pentru reparaţii.

Podul Constanţa a fost construit în 1938, în doar cinci luni. Tot de atâta vreme se lucrează la reabilitarea acestuia. S-a turnat doar acest strat de ciment, iar stâlpii de susţinere sunt şubrezi în continuare.

Teoretic, muncitorii lucrează pe şantierul podului doar noaptea între orele 24 şi două dimineaţa, pentru a nu îngreuna traficul. Practic, reporterii Observator nu au găsit niciun muncitor la lucru noaptea trecută. Şi în urmă cu trei nopţi bătea vântul pe şantier. Explicaţia constructorului şi a administratorului?

VALERIU HOHOTA, reprezentant al constructorului: Da, o să se lucreze!

(Reporter): Au filmat şi colegii mei noaptea trecută, vreau să vă arăt că nu se lucrează. Uitaţi, nu e niciun muncitor. Podul arată în ultimul hal.

MARIUS CHIPER, director general al CFR Infrastructură: ”Podul arată în ultimul hal”? Nu sunt de acord cu aceste afirmaţii. Podul arată aşa cum arată! Lucrăm două ore pe noapte!

PAUL DORNEANU, preşedinte al Asociaţiei Construim România: Ceea ce s-a făcut până acum au fost doar lucrări de suprafaţă. S-a mai dat puţin cu bidineaua, dar lucrările esenţiale de consolidare a acestui pod sunt departe de a fi finalizate.

Pasajul ar trebui să fie complet reabilitat şi modernizat până în martie 2020.