A fost încă o zi pierdută pe calea ferată. Ploaia de gheaţă a lăsat liniile de tren fără curent, la intrarea în Bucureşti. Garniturile n-au mai putut intra în Gara de Nord, iar zeci de trenuri au avut întârzieri. 

Conductorii au schimbat macazul, iar călătorii au fost daţi jos în Gara Basarab, în loc de Gara de Nord. Stratul gros de gheaţă a rupt linia de contact, spun reprezentanţii CFR, iar 8 din cele 12 linii de cale ferată au rămas fără curent.

Articolul continua dupa recomandari

Două ore a durat să fie înlocuit cablul. În tot acest timp, a fost haos în cele două gări. Trenurile au avut întârzieri şi de două ore, iar mulţi pasageri au pierdut legăturile.

Pentru zecile de minute de aşteptare în frig, oamenii nu vor primi nimic, pentru că nu există o lege prin care să fie despăgubiţi. 

Şi un tren care a plecat din Gara de Nord a ajuns la Constanţa cu întârziere. Şi cu parbizul spart, după ce peste el a căzut o bucată de gheaţă. Vagoanele s-au oprit o jumătate de oră în câmp. Printre călători au fost şi afacerişti turci, veniţi să investească pe litoralul românesc. 

După-amiază, haosul s-a mutat pe şosele, unde ceaţa de cod galben a îngreunat circulaţia şi a redus vizibilitatea sub 50 de metri.