Ploaia aduce roade celor care conduc afaceri de transport. În Capitală, de pildă, o cursă cu un taxi sau cu o maşină care oferă astfel de servicii poate costa şi de trei ori mai mult decât într-o zi obişnuită. Reporterii Observator au testat variantele disponibile pentru a ajunge la muncă pe vreme rea.

Este 8.00, oră de vârf în traficul din Capitală şi pentru că afară plouă, o să las maşina acasă şi voi încerca o variantă alternativă de transport, pe cea care promite cel mai scăzut tarif din Capitală.  

Articolul continua dupa recomandari

Am testat o aplicaţie recent apărută. Tariful e de 1,3 lei pe kilometru. Iar şoferul ajunge în mai puţin de două minute. 

O astfel de cursă nu ar trebui să coste mai mult de 10 lei.  
La destinaţie însă, suma a fost chiar mai mică decât a calculat aplicaţia la început. 9 lei şi 30 de bani. 

Însă unii clienţi se plâng că astfel de promoţii sunt o excepţie. În zilele obişnuite, tarifele pot creşte. În funcţie de aglomeraţie. 

"O cursă care de obicei este 23 de lei a fost 64 de lei", dezvăluie o clientă.

Trecem la al doilea experiment, cu o aplicaţie ride sharing care ţine cont inclusiv de vreme. În teorie, la finalul cursei ar costa între 7 şi 14 lei.

Mai întâi, am aşteptat un tarif rezonabil. Totuşi, la finalul cursei, am plătit de 3 ori mai mult, pentru aceeaşi distanţă.

Între timp, o cursă cu tramvaiul sau cu autobuzul nu costa mai mult de 1,3 lei în Capitală.