Intretinerea unei case poate afecta serios bugetul unei familii, asa ca daca te gandesti sa-ti ridici o locuinta, ar fi bine sa o construiesti cu simt de raspundere, astfel incat cheltuielile lunare sa fie cat mai mici.

Descopera, in continuare, ce sa faci daca vrei sa platesti cat mai putin pe intretinerea casei pe care urmeaza sa ti-o construiesti.  

Articolul continua dupa recomandari

Investeste intr-un termosistem de calitate

Primul lucru obligatoriu de facut daca iti doresti o locuinta eficienta energetic este sa investesti intr-un termosistem de calitate. Exista mai multe materiale de constructii pe care le poti folosi la termoizolarea casei tale, cum ar fi polistirenul, vata minerala, spuma poliuretanica sau diverse fibre naturale. Specialistii in domeniul constructiilor apreciaza ca, dintre toate materialele care pot fi utilizate la termoizolarea unei constructii, vata minerala  (https://www.macostore.ro/vata-minerala) reprezinta cea mai buna alegere, avand in vedere calitatile sale, in raport cu pretul de achizitie. Daca o sa-ti termoizolezi locuinta cu vata minerala nu doar ca vei avea o casa racoroasa in lunile fierbinti de vara si calduroasa pe timp de iarna, ci vei plati si mai putin la intretinere. Expertii in constructii sunt de parere ca un termosistem aplicat corect poate sa diminueze cu pana la 50% cheltuielile cu gazul si curentul electric din perioada iernii.

Instaleaza-ti o pompa de caldura

Un alt lucru pe care il poti face daca iti doresti o locuinta eficienta energetic si prietenoasa cu mediul ar fi sa-ti instalezi o pompa de caldura. Pompa de caldura este o solutie de incalzire si de racire, care functioneaza cu ajutorul anumitor resurse naturale -  apa, aerul si solul. Investitia intr-o pompa de caldura este mult mai mare decat intr-o centrala pe gaz, dar o vei recupera destul de rapid, deoarece vei plati mai putin pentru incalzirea si racirea locuintei. In cazul in care iti doresti sa profiti la maximum de avantajele unei pompe de caldura, ar fi indicat sa optezi si pentru un sistem de incalzire prin pardoseala.

Monteaza panouri solare si fotovoltaice

Daca dispui de suficiente resurse financiare, ar merita sa-ti montezi si panouri solare si fotovoltaice. Panourile solare si fotovoltaice nu sunt altceva decat niste surse neconventionale pentru producerea de apa calda menajera si curent electric. La fel ca in cazul pompei de caldura, investitia initiala in panourile solare si fotovoltaice o vei recupera destul de rapid, chiar daca vei fi nevoit sa scoti destul de multi bani din buzunar. Este esential ca sa apelezi la muncitori cu experienta pentru montarea panourilor solare si fotovoltaice, astfel incat te bucuri de ele pentru multi ani.