În foarte scurt timp am putea plăti toate cumpărăturile cu degetul. Plata cu amprenta este practicată deja în unele supermarketuri de la noi. Autentificarea biometrică sau, mai simplu, plata cu amprentă este metoda prin care orice om care are un card bancar poate plăti în supermarketuri doar cu ajutorul unui deget.

Autentificarea biometrică sau, mai simplu, plata cu amprentă este metoda prin care orice om care are un card bancar poate plăti în supermarketuri doar cu ajutorul unui. deget.

Articolul continua dupa recomandari

Florin Blejan, reprezentant soluţie biometrică: Nu mai am nevoie te telefon, nu mai am nevoie de card, nu mai am nevoie de portofel. Introduc degetul în acest scaner care verifică dacă sunt autentificat, autorizat şi dacă sunt viu. Pe lângă amprentă, îmi măsoară şi vasele capilare. Face inutilă orice clonare a unei amprente sau chiar ideea de a-i tăia cuiva degetul ca să plătească cu el.

Şi avem două variante: asocierea unei amprente la cardul bancar sau asocierea prin aplicaţie.

Florin Blejan, reprezentant soluţie biometrică: Prima oară scanăm buletinul pentru ca sistemul să ne aibă în baza de date. Asociem walet-ul din telefonu cu soluţia biometrică. Intoducem datele personale. Ne facem o poză, iar aici ne asociem amprentele cu cardul.

Cristina Ivasuc, marketing manager aplicaţie: Pentru a utiliza această metodă de plată, trebuie să ai aplicaţia, în magazin înrolezi amprenta şi apoi poţi efectua o plată. Scanăm produsul, plătim, alegem plata cu amprenta, poziţionăm degetul pe terminal.

Iar unul dintre supermarketuri a adunat în 6 luni peste 10.000 de clienţi în aplicaţie. Asta înseamnă că în prezent sunt de 7 ori mai multe tranzacţii comparativ cu primele luni de utilizare.

Cumpărător: Foarte interesantă, cam de două luni de luni o folosesc. Decât să stau la casă aşa îmi pun amprenta se generează bonul fiscal şi am plecat. Mi se pare o idee foarte bună, e mult mai comod. Nu mai scoţi nimic, le ai la tine tot timpul.

Florin Blejan, reprezentant soluţie biometrică: Pe lângă faptul că soluţia nu stochează cardurile clienţilor, ci doar amprentele, toate datele sunt segregate pe mai multe baze de date astfel încât dacă cineva sparge o bază de date, va fura o singură coloană care nu este asociată cu niciun card bancar şi devine inutiilizabilă. 

Şi un detaliu interesant: cel mai mare număr de tranzacţii se efectuează sâmbăta.