Bucureştiul viitorului are grădini suspendate, parcări cu sute de locuri, poduri spectaculoase şi palate ridicate din ruine. Aşa arată planurile autorităţilor, uitate însă de şapte ani doar pe hârtie. Primele lucrări ar trebui să înceapă abia vara aceasta. Proiectul, adoptat încă din 2012, presupune investiţii de 200 de milioane de euro.

De plumburiul care îmbracă acum Capitala, oraşul ar putea scăpa anul viitor, când, promit autorităţile, zona centrală va fi modernizată.

Articolul continua dupa recomandari

400 de arbori ar urma să fie plantaţi numai pe Bulevardul Uniri, loc în care se vor reamenaja podurile pietonale de peste Dâmboviţa şi zonele de promenadă.

Vor fi construite şi parcări subterane noi. Deasupra acestor contructii vor apărea grădini, cu vegetație diversificată și bogată. Una dintre ele, chiar lângă sala Palatului.

Planul cuprinde şi restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche şi a altor doua imobile din Centrul Vechi.

Pentru ca municipalitatea să poată demara lucrările a fost nevoie ca multe zone să fie declarate de utilitate publică. Pentru altele încă se lucrează la procedură.

Planul Integrat de Dezvolare Urbană este un proiect de peste 200 de milioane de euro care ar urma să schimbe faţa Bucureştiului până în 2030.