Plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului stârneşte noi discuţii aprinse pe Internet. Ca reacţie a unor declaraţii apărute în mediul online, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a distribuit pe pagina sa de socializare o ştire în care era menţionat salariul încasat de o realizatoare tv, aflată momentan în concediu prenatal. Gestul a stârnit noi controverse. 

"Puteam să-l facem şi mai jos. Puteam să facem ca în ţări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de Euro!"

Articolul continua dupa recomandari

Această declaraţie a Ministrului Muncii a generat controverse. Şi revoltă, printre părinţii cu venituri mari, afectaţi deja de plafonarea indemnizaţiilor. Pe pagina personală, realizatoarea TV Gabriela Cristea  a criticat măsura luată de ministrul Muncii. 

"Dragă Olguţa, te rog frumos să nu ne mai faci proşti pe faţă. Noi te respectăm, aşteptăm şi de la tine respect. În Germania, toate mamele primesc 1800 euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat", a scris Gabriela Cristea.

Olguţa Vasilescu i-a răspuns, ceea ce a generat noi controverse. Ministrul a distribuit un articol de presă în care se speculează venitul lunar al Gabrielei Cristea. 

De la 1 septembrie a intrat în vigoare prevederea prin care un părinte, indiferent de cât de mare are salariul, să nu poate beneficia de o indemnizaţie de creştere a copilului mai mare de 1800 de euro, respectiv 8500 de lei, pe lună. Asta după ce au existat cazuri în care un părinte primea de la stat şi câte 30 de mii de euro pe lună, ajutor pentru creşterea copilului.