Cât gunoi arunci, atât plăteşti. Se întâmplă în Prahova, în Mizil, unde resturile menajere se taxează la kilogram. Pe toate cele 3.000 de pubele din oraş au fost puse cip-uri, iar pe maşinile de salubrizare cântare şi cititoare.

La asociaţii, pubelele au fost securizate. Doar cu cartelă se mai poate intra la cele 6 platforme de gunoi dintre blocuri. Ba mai mult, fiecare loc este monitorizat video.

Articolul continua dupa recomandari

Şi fiecare plăteşte atât cât aruncă. Pe pubele au fost montate cip-uri, iar pe maşinile de colectare - cântare şi cititoare.

În oraşul Mizil, fiecare membru al unei familii plătea 11 lei pentru gunoi, în fiecare lună. De la 1 septembrie, fiecare kilogram de resturi menajere costă 35 de bani. Deşeurile reciclabile sunt ridicate gratuit. Automat, oamenii sunt stimulaţi să sorteze. Mai ales că anul trecut, primăria a primit o amendă de 50.000 de lei pentru neselectare.

Investiţia firmei de salubritate, la care acţionar majoritar e chiar primăria oraşului Mizil, s-a ridicat la 20.000 de euro pentru cântarele de pe maşini şi cititoarele de cipuri.