"Nimic nu se compară cu aprecierea lucrului făcut de mâna ta". O spun răspicat tinerii designeri români, din ce în ce mai curajoşi, să-şi transforme pasiunea în business. Şi cei mai mulţi nu regretă riscul pe care şi-l asumă.

Alina Elena Murariu are 27 de ani şi a început business-ul imediat după ce a terminat facultatea. Creează agende din lemn de fag, cu foi din hârtie reciclată, dar şi albume de fotografii şi semne de carte.

Articolul continua dupa recomandari

ALINA MURARIU:
E din pasiune, mai mult, nu am vrut niciodată să îmi iau un job, ci sa creez ceva al meu. Cu 13 lei am vândut primul meu semn de carte și apoi fiecare banut l-am investit mai departe.

Agendele se vând cu preţuri care pleacă de la 50 de lei şi pot ajunge până la 120 de lei. Acum, cu pasiunea transformată în business îşi permite chiar şi investiţii. 

Şi Andrei Abrudean a pariat tot pe pasiune. A absolvit peisagistica la Universitatea de Agronomie din Timişoara. În studenţie şi-a descoperit talentul în crearea obiectelor hand-made. 

ANDREI ABRUDEAN, designer:
Am început sa fac primele bijuterii din materiale ciudate, ușor neconventionale, de acolo am plecat mai departe, la creioane colorate.

Dar pasiunea pentru plante nu i-a dat pace, astfel că până la crearea unor grădini în miniatură, pe care să le porţi mereu cu tine, nu a fost decât un pas. 

ANDREI ABRUDEAN, designer:
Încep prin a aduna capacelele din natura, sunt adunate în toamna, matrita pt ghinda, torn ghinda, dar pana acolo trebuie sa pun plantutele, fir cu fir, cu penseta, deci munca destul de multă.

Natalia Dabija a venit de la Chişinău cu o linie vestimentară pentru copii, din materiale naturale, brodate de mână, inspirate din poveştile şi basmele româneşti. 

NATALIA DABIJA, designer:

De data aceasta ne-am inspirat din miorita, adica avem hainute cu oite brodate manual. 165 de ron, toate sunt manuale. 

Creativitatea este cheia unui business de succes, spun tinerii designeri, strânşi la cel mai mare târg Hand-made din Bucureşti.