Ne plimbăm în mall-uri, avem jobul într-o clădire de birouri cu multe etaje, admirăm arhitecturi sau case eco, însă câți dintre noi ne-am întrebat care a fost munca care s-a depus până ca macar clădirea să înceapă să se vadă?

Poate fi cazul unor lucrări de epuismente, a unor studii geotehnice sau inserarea sistemelor de pompe de caldură pentru proprietarii de case care au ales să facă economii cu ajutorul energiei regenerabile.

Articolul continua dupa recomandari

Epuisment - definiție

Procesul de scădere a nivelului apei din sol, prin evacuarea forțată, cu scopul realizării în condiții optime a lucrării de construcție se numește epuisment.

O proiectare greșită a planului de epuisment poate conduce la costuri suplimentare și întârzierea termenului de finalizare a construcției.

Proiectul de execuție al epuismentului conține un studiu geotehnic și unul hidrologic.

Firmele specializate în lucrări de epuismente, cu ani de experiență pe piață fac ca lucrarea să fie executata conform planului, iar termenele să fie respectate.

Multe lucrări de epuismente de la HidroGeofor au fost realizate atât pentru clădiri din București (ca de exemplu mall Park Lake), cât și din întreaga țară.

Studiu geotehnic - preț

Studiul geotehnic este obligatoriu din punct de vedere legislativ. De altfel, el este parte importanta a clădirii, cu ajutorul lui se cunosc caracteristicile solului pe care urmează să se construiască, oferindu-se detaliile necesare pentru calculele de rezistență ale construcției.

Prețul pentru un studiu geotehnic dacă îți faci o casă, este de aproximativ 1000 lei, la elaborarea căruia lucrează o întreagă echipă.

De ce ai dori să faci compromisuri cu privire la fundația construcției? Ne dorim să pășim pragul unei case care oferă siguranță și nu unde încep să apară crăpături vizibile pe pereți.

Pompe de căldură - siguranță și valoare

O casă care are instalat un sistem cu pompă de caldură este mult mai valoroasă. Ce este pompa de caldură? Înlocuiește centrala pe lemne, gaz sau electrică, casa ta fiind încălzită cu ajutorul energiei regenerabile. Altfel spus, pompa de căldura sol-apă, cunoscută și sub denumirea de pompă de căldură geotermală, preia căldura stocată în sol (provenită de la razele soarelui) și o transferă la tine în casă. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui sistem care include forajele pentru pompele de căldură, pompa de căldură instalată în casă (fără restricții) și instalația termică aleasă de proprietar (fie că sunt calorifere sau încălzire prin pardoseală).

Sunt investiții care aduc valoare viitoarei tale case. De exemplu, pompele de căldură te ajută să economisești, consumul tău va fi mult redus, deci facturi mai mici.

Studiul geotehnic realizat conform cerințelor, fără a fi sărită nicio etapă, denotă evitarea unor posibile costuri ulterioare cu reparații sau o fundație în care s-a investit mai mult material și implicit bani, tocmai pentru că nu s-au cunoscut datele din raport (luându-se astfel o marjă foarte mare).

Este important să fim informați.