Noul program de guvernare aruncă România în aer. Taxe suplimentare pe viciu, o taxă de solidaritate, reducerea TVA amânată cu un an şi un nou mod de impozitare a firmelor, toate îi îngrijorează pe analişti şi nu numai. După ce i-a uns pe noii miniştri, preşedintele Kalus Iohannis a lansat un atac dur.

Abia au luat mâna de pe Biblie şi miniştrii au primit un duş rece. Totul după ce, brusc, guvernul tudose a schimbat foia programului de guvernare şi plusează la introducerea unor noi taxe taxe. 

Articolul continua dupa recomandari

Taxa de solidaritatea va fi ca un fel de Robin Hood. Guvernanţii se gândesc să ia bani de la bogaţi şi să îi dea apoi săracilor. Însă, deocamdată nu se ştie cât va fi această taxă, cine o va colecta şi unde se vor duce aceşti bani. 

Guvernul vrea să strângă mai mulţi şi din viciile românilor. Guvernul se gândeşte să suprataxeze produsele care ne fac rău sănătăţii. Aşadar, în scurt timp, ţăgările, băuturile alcoolice şi tot ceea ce conţine mult zahăr vor fi mai scumpe la raft. 

Companiile primesc o lovitură de grea. Vor fi impozitate pe cifra de afaceri, nu pe profit cum <scris pe ecran>era până acum.  Antreprenorii îşi anunţă colapsul. 

De exemplu, Dacia ar putea plăti de trei ori mai mult faţă de cât plăteşte. Va avea de dat mai mult decât câştigă. 

Tot noii guvernanţi au anunţat că reducerea TVA, la 18% va fi amânată cu un  an. Oficialii vorbesc totuşi de creşterea salariului minim din 2018 la 2.000 de lei şi a pensiei minime la 650 de lei. Reversul este însă legea salarizării. Bugetarii mai au de aşteptat până la salariile de mii de euro.