Tehnologia nu poate fi ignorata, indiferent de domeniul de activitate. Evolutia inovatiei in ultimii ani a facut ca inclusiv domeniul business-urilor sa devina activ in acest domeniu. Astfel, inovatia nu a mai devenit o cale sau o directie pentru o afacere, ci una dintre bazele pe care aceasta se sustine. Importanta inovatiei in orice domeniu este majora. Produce un impact asupra resursei umane, asupra calculelor financiare, asupra pozitiei pe piata si in privinta viitorului oricarei companii.

Succesul tehnologiei consta in momentul de fata in faptul ca nu trebuie sa fii o companie de software sau hardware ca sa inovezi. Astfel, inovatia a devenit un pilon central pentru dezvoltarea oricari idei de business.

Articolul continua dupa recomandari

5 motive pentru care inovatia ar trebui sa fie baza oricarei afaceri:

1. Produce schimbari importante in comunitate

Atunci cand vorbim despre un produs, inovatia se traduce, in esenta, prin schimbari in comunitate. Asa cum IQOS foloseste tehnologia incalzirii tutunului, o inovatie care a eliminat neplacerile fumatului, precum mirosul de tutun ars din haine si de pe maini, lasand o respiratie proaspata in continuare, dezvoltarea unei afaceri plecand de la cele mai noi mijloace tehnologice ajuta comunitatea se se bucure de un stil de viata imbunatatit.

2. Clientii si partenerii vor intelege mai clar care sunt ambitiile unui business

In raport cu clientii si partenerii, inovatia reprezinta o carte de vizita foarte importanta pentru orice afacere. Va atrage parteneri mai puternici, pentru ca exprima ambitie si viziune, va reprezenta un pilon de incredere pentru clienti, pentru ca se va traduce prin investitii continue si va fi un criteriu de stabilitate in piata.

3. Atrage cei mai buni angajati din domeniu

In general, angajatii buni si competenti tind sa fie mai motivati de provocari si proiecte ambitioase. Inovatia inseamna noutate si initiativa si poate deveni un motor foarte atractiv pentru o firma, ca sa-si aduca in structurile interne cei mai buni oameni din piata.

4. Ajuta orice afacere sa fie mereu cu un pas in fata concurentei

Un alt avantaj al acestei abordari este pozitionarea fata de concurenta de pe piata. Atunci cand un business inoveaza, stabileste propriile directii si astfel obliga mai departe concurenta sa caute solutii similare. Pe scurt, inovatia poate provoca un ritm mult mai accelerat de dezvoltare si poate schimba ierarhiile de pe piata.

5. Business-ul nu va fi doar un jucator pe piata, ci un creator

Astfel ajungem la acest punct, in care o afacere poate beneficia de pe urma inovatiei ca sa se repozitioneze in ochii consumatorilor sai, devenind mai mult decat un simplu distribuitor de bunuri sau servicii, ci un creator care se diferentiaza astfel fata de alte firme cu obiect similar de activitate.

Dezvoltarea tehnologica accelerata din ultimii ani a devenit o provocare pentru multe firme atat din punct de vedere al activitatii interne, cat si in relatia cu clientii. Inovatia a devenit accesibila si consumatorilor. Mai departe, acestia au inceput sa fie mai pretentiosi in privinta lucrurilor pe care le consuma si beneficiilor pe care acestea le aduc in randul lor.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: baranq