Preţurile RCA vor creşte în câteva zile, după expirarea plafonării tarifelor RCA, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiare. Vor da mai mulţi bani pentru asigurările obligatorii şoferii tinerii şi transportatorii.

Într-o săptămână, poliţele RCA se vor scumpi din nou, după ce timp de 6 luni am avut cele mai mici tarife din ultimii 3 ani. Pe 18 mai este ultima zi în se vor mai aplica tarifele îngheţate de Guvern, iar asigurătorii vor putea urca preţurile, recunoaşte preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Articolul continua dupa recomandari

În piaţa deja se fac calcule, chiar dacă premierul Sorin Grindeanu a dat asigurări că tarifele nu vor creşte brusc.

Prima zi fără plafonare ar putea aduce creşterile cele mai mai, de 20%, pentru şoferii tinerii. Un tânăr care are 23 de ani şi plăteşte acum în jur de o mie de lei pentru RCA, va plăti 1.200 de lei. Transportatorii ar putea plăti şi mai mult.

Guvernul nu mai poate prelungi perioada plafonării RCA pentru că ţara noastră riscă să fie amendată de Comisia Europeană. Singura variantă rămâne ca legea RCA, care se află în sertarele Parlamentului de aproape un an, să fie aprobată până la expirarea plafonării.