Cei peste 88.000 de români care au plecat în diverse destinaţii din ţară în minivacanţa de 1 Decembrie au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare şi servicii de masă, reiese dintr-o analiză a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

 

Articolul continua dupa recomandari

La un prim calcul, cheltuiala medie pe cazare şi mesele incluse ale celor care au petrecut în ţară minivacanţa de 1 Decembrie a fost de aproximativ 350 de lei pe sejur, în creştere cu 5% faţă de aceleaşi cifre din 2016.

Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în oraşele turistice europene. Spre deosebire de anii în care turiştii români optau pentru city break-uri în oraşele din Europa, în minivacanţa de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă şi oraşele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi Cluj Napoca”, mai informează comunicatul.

Tarifele la vancanţele la ofertă de 1 Decembrie au variat între 359-800 lei/persoană.

Gradul de ocupare în staţiunile montane tradiţionale (Valea Prahovei, Poiana Braşov) a fost de 80-90% în aceste zile, astfel peste 20.000 de turişti au ales destinaţiile montane.

Sursa: News.ro