Anul a început cu o sancţiune drastică pentru unul dintre cele mai mari magazine online, care a fost amendat cu 1,6 milioane de lei de Consiliul Concurenţei.

Retailerul online Corsar Online a fost sancţionat cu 1,6 milioane de lei (340.000 de euro) pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă.

Articolul continua dupa recomandari

Consiliul Concurenţei a anunţat că a analizat modul în care retailerul a preluat controlul aupra domeniilor de internet marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro.

S-a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi.

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscuta fiind cel.ro, potrivit autorităţii.

”Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare”, se arată în comunicatul dat de Consiliul Concurenţei.