Dorința de a sta într-un spațiu mai mare, de a te bucura de curte, de a oferi copiilor spațiu de joacă, este o cerință care apare la un moment dat în viața multora dintre noi. Dacă te afli într-un proces de analiză, îți dorești o schimbare pentru tine și familia ta, mai precis vă gândiți la achiziția unui teren pentru a vă construi propria căsuță, pe placul vostru, felicitări!

Este important să faci lucrurile ca la carte. O investiție într-o casă este pe termen lung și cu siguranță îți dorești să te bucuri de confort și fiabilitate.

Articolul continua dupa recomandari

Află de ce trebuie să ții cont dacă îți cumperi un teren și vrei să-ți faci o casă.

Studiu geotehnic

Vei ridica o casă, prin urmare este important să știi valoarea pe care ți-o oferă un studiu geotehnic. De altfel, acesta este și obligatoriu prin lege. Dar nu trebuie să te sperie procesul.

Deci ce este un studiu geotehnic? Studiul geotehnic înseamnă verificarea terenului pentru siguranța clădirii care urmează să fie construită. Astfel se elimină riscuri precum degradarea tencuielii casei, infiltrații ale apei sau chiar prăbușirea ei, în cazuri grave.

Analiza solului se face cu ajutorul forajelor. Se recoltează eșantioane care sunt apoi analizate în laborator.

Deci aceste studii geotehnice atestate sunt de importanța majoră, înseamnă să cunoști caracteristicile terenului pe care urmează să fie construită casa.

Prețul pentru un studiu geotehnic nu este deloc mare, în plus te salvează de la posibile cheltuieli ulterioare. De exemplu, faptul că arhitectul care îți proiectează casa știe caracteristicile terenului, el dimensionează corespunzător fundația, fără a-și mai lua marjă, lucru care ar fi cauzat buzunarului tău, pentru că ai fi cheltuit mai mult pe materiale.

Pompe de căldură

Confortul termic al casei tale este important. Ia în considerare pompele de căldură sol-apă pentru a încălzi viitoarea casă, pentru a avea apă caldă menajeră și pentru a o răci pe timpul verii, fără a mai fi nevoie de aparatele de aer condiționat.

Pompele de căldură folosesc energia geotermală - căldura de la razele soarelui stocată în pământ și o transferă casei tale. Așa cum bine ți-ai dat seama, facturile tale vor fi considerabil mai mici lună de lună.

Deși investiția inițială înseamnă un cost care se acoperă cu ajutorul unui împrumut bancar, ea va fi amortizată în câțiva ani datorită economiilor lunare.

Instalarea înseamnă execuția forajelor în curtea ta. Ele pot fi verticale, adâncimi până la 100 m și pot fi sonde cu colector orizontal, în cazul în care terenul este suficient de generos. Colectorii orizontali au 1.5 - 2 metri adâncime.

Pompele de căldură au durată de viață de 50 de ani, nu necesită revizii, nu prezintă risc de explozie.

Bugetul

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Tine minte bine această zicală. Asadar, indiferent cât de mare a fost împrumutul la bancă sau cât ai economisit pentru această investiție, șansele ca banii să se termine înainte ca proiectul să ajungă la final, există.

Chiar dacă îți iei marjă, este foarte, foarte greu, dacă nu te-ai mai confruntat până acum cu un astfel de proiect, să poți anticipa corect toate cheltuielile care apar pe parcurs. Sunt lucruri la care nici nu te-ai fi gândit.

Prin urmare, află la ce cheltuieli te vei expune, întreabă cât mai multe persoane care au trecut printr-un proces asemănător (ridicarea unei case), adresează cât mai multe întrebări firmei de constrcții despre materiale, preț, cere sfaturi. Nu te sfii, este în joc o investiție mare de bani, ai dreptul să cunoști toate dedesubturile. Spor!