Felul în care construim casele în care locuim se schimbă permanent. Apar constant noi tehnologii și noi tehnicii de lucru care îmbunătățesc și diversifică această piață. În prezent, dacă te hotărăști să construiești o casă, vei avea o paletă largă de opțiuni din care să alegi. Fie că preferi un stil modern sau unul tradițional, o casă mică și cochetă sau una grandioasă, acum ai acces la materiale și tehnici moderne de construcție, care vor face munca de ridicare a casei mult mai ușoară. Tot ce trebuie să faci tu este să decizi ce-ți dorești și ce ți se potrivește.

Ultimele decenii au adus schimbări tectonice în industria de construcție a caselor. Nu doar designul caselor s-a schimbat, dar și tehnicile de lucru și chiar materialele pe care le folosim ca să construim. Lucrurile s-au schimbat atât de mult încât până și cuvântul a construi pare să-și piardă din înțeles. Spre exemplu, o casă modulară e compusă din compartimente care vin gata construite și se montează pe loc. În consecință, nu „construim” o casă modulară, ci mai degrabă o asamblăm.

Articolul continua dupa recomandari

Evoluția sectorului ne-a adus noi tehnici de construcție și materiale mai rezistente care ne permit să construim mai ușor și mai sigur. În plus, apariția marilor retaileri de materiale de construcții a deschis calea competiției în această industrie. Asta a adus după sine o îmbunătățire a serviciilor și a crescut accesul populației la materiale de construcție de calitate. Oamenii au început să construiască mai mult și mai bine, iar calitatea a început să conteze mai mult decât prețul, lucru care a deschis calea marilor retaileri de azi, cum este Arabesque, companie înființată de Cezar Rapotan.

Casele din lemn

Lemnul este un material foarte versatil, perfect pentru construcția de locuințe. Casele pe structură de lemn se construiesc mai ușor și mai repede, iar prețul materialelor este mai scăzut. Conform Understand Construction, lemnul are proprietăți termice deosebite, întărindu-și rezistența odată cu creșterea temperaturii. De asemenea, lemnul este și un bun izolator fonic, întrucât poate absorbi zgomotele și ecourile.

Casele pe structură metalică

Casele pe structură din oțel devin din ce în ce mai populare pe an ce trece. Asta pentru că poți construi mai ieftin și mai repede cu oțelul, care este un material versatil, ușor de reciclat și, mai ales, durabil. Casele pe structură de oțel au o rezistență mai bună la cutremure, iar duritatea materialului le permite arhitecților să creeze modele noi, îndrăznețe, fără să compromită în vreun fel rezistența casei.

Casele din cărămidă

Cărămida e un material mult mai complex decât crezi. Este un material care rezistă în timp și este un foarte bun izolator termic, pentru că întârzie transferul de căldură dintre interiorul și exteriorul casei. De asemenea, există mai multă diversitate decât te-ai putea aștepta în rândul cărămizilor din comerț. Vei găsi pe piață cărămizi de diferite forme, dimensiuni și grade de rezistență, așa cum poți observa la caramida de pe mathaus.ro. Însă cărămizile trebuie adaptate la construcția casei și nu invers.

Casele din beton

Casele din beton sunt deosebit de rezistente, lucru demonstrat și de faptul că sunt construite în special în zonele cu furtuni puternice, ele putând să reziste și la vânturi cu viteze de peste 400 de kilometri pe oră. Însă nu doar rezistența le caracterizează; casele din beton filtrează și reduc zgomotul din exterior și au rezistență foarte bună la incendii, betonul împiedicând răspândirea focului. De asemenea, betonul este și un bun izolator termic. Astfel, deși costurile de construcție sunt mai mari, viitorul proprietar își va recupera rapid investiția datorită costurilor scăzute la facturi.

Casele construite cu piatră

Avantajul principal al caselor construite din piatră este că poți găsi piatră de calitate aproape în orice zonă, la un preț redus sau chiar gratuit, din natură. În plus, contrar opiniei generale, este destul de ușor să construiești cu piatră. Tehnicile de lucru sunt destul de simple, iar construcțiile sunt ușor de întreținut și foarte durabile, unele dintre aceste case ajungând să reziste chiar și sute de ani.

Sursă foto: Shutterstock