Locuinta noastra este locul in care ne petrecem cea mai mare parte din timp si caruia incercam sa ii dam o nota personala, care sa ne reprezinte cat mai bine. Pentru fiecare dintre noi este important confortul pe care ni-l da locul caruia ii spunem acasa asa ca incercam sa o decoram astfel incat sa ne simtim cat mai confortabil.

Atunci cand ne renovam casa sau cand achizitionam o locuinta noua, tinem cont, in primul, rand de finisaje. Astfel, parchetul, gresia si faianta sunt elementele esentiale care se vor regasi in orice locuinta, iar asortarea acestora cu piesele de mobilier si electrocasnicele care se regasesc in locuinta este foarte importanta.

Articolul continua dupa recomandari

O atentie sporita trebuie sa acordam gresiei pe care o folosim pentru casa noastra. Placile ceramice sunt importante si daca avem o casa sau un apartament cu terasa, pentru ca exista gresie special realizata pentru spatiile exterioare.

Placile ceramice trebuie sa fie, in primul rand, durabile si usor de intretinut. Totusi, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte atunci cand ne alegem gresia, mai ales ca in prezent exista o mare varietate a placilor ceramice si ne poate fi greu sa ne hotaram.

Criterii de care trebuie sa tinem cont

Asadar, cand alegem gresia trebuie sa tinem cont de imaginea pe care o avem asupra rezultatului final in ceea ce priveste designul locuintei, dar si de modalitatea in care aceasta este compartimentata si de dimensiunile case.

In ceea ce priveste suprafata gresiei, avem de ales intre cea mata sau lucioasa. Aici trebuie sa luăm în calcul şi timpul pe care il avem la dispozitie pentru intretinere, intrucat o pe o suprafata lucioasa orice urma este vizibila.

Nu in ultimul rand, este importanta marimea placilor, intrucat daca este vorba despre spatii mici, placile mari de gresia vor face ca aspectul incaperii in care o folositi sa arate mai inghesuit. Pe de alta parte, daca beneficiati de spatii mari, placi mari sunt recomandate. Si pentru exterior, specialistii recomanda placi mai mari de gresie.

Si compozitia placilor ceramice este importanta, intrucat in functie de modul in care este realizata este dat si gradul de rezistenta. Spre exemplu, pentru terasa este recomandata gresia portelanata , aceasta fiind utila si daca optati pentru incalzire prin pardoseala.

De asemenea, culorile folosite sunt importante. Spre exemplu, într-o baie sau într- o bucatarie mica sunt recomandate culori deschise, tocmai pentru a da o senzatie de mai mult spatiu. In camerele mari insa, poate fi utilizata orice culoare va doriti.

Gradul de rezistenta la abraziune este, de asemenea, un element important intrucat cu cat rezistenta este mai ridicata, cu atat placile vor putea folosite in spatiile intens tranzitate.

Un al criteriu important este locul de unde cumparati placile ceramice. Avand in vedere evolutia tehnologiei informatilor, nu mai este necesar sa pierdem zile intregi pentru a vedea modele de gresia si a ne hotari ce tip de placi ne-am dori. Acum, cu un simplu click aveti posibilitatea de a vizualiza o gamă variata de gresie.

Noi va recomandam gresie de calitate de la Emenatwork unde veti regasi colectii intregi de placi ceramice si modele moderne.

Dacă nu stiti ce va doriti, angajatii firmei va pot consilia pentru a alege cele mai potrivite placi pentru locuinta dvs. Daca sunteti interesat de modele deosebite, sunt recomandate placile mozaic si caramida aparenta. Preturile sunt pentru toate buzunarele avand posibilitatea de a cumpara in rate, in cazul in care nu va permiteti sa platiti pe loc.