Grevă de două zile la Ryanair. Personalul navigant al Ryanair din Italia, Spania, Portugalia şi Belgia au intrat în grevă, miercuri, protestul urmând să continue și joi.

În Italia, personalul navigant a intrat în grevă miercuri, 25 iulie, în timp ce angajaţii din Spania, Portugalia şi Belgia vor protesta în perioada 25-26 iulie.

Articolul continua dupa recomandari

În urma acestei greve, peste 300 din cele 2.400 de curse efectuate zilnic de Ryanair vor fi anulate.

Aproape 4.000 de români ar putea fi afectați de greva de la Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri. Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

În România sunt afectate, astăzi, 13 curse din București, către Bruxelles, Berlin, Atena, Dublin, Bologna, Milano Malpensa, Milano Bergamo, Roma (2 curse dus), Timișoara (2 curse dus), Madrid și Londra.

În aceeași situație vor fi una din Oradea către Milano și alte două dus de la Timișoara către București.

Ce cer piloții Ryanair

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Michael O'Leary, directorul executiv al companiei, a declarat că se așteaptă la mai multe greve în timpul acestei veri întrucât compania nu este pregătită să admită "cereri nerezonabile care vor compromite fie tarifele scăzute, fie modelul de business al companiei aeriene, care s-a dovedit a fi extrem de eficient".

De asemenea, conducerea companiei a avertizat personalul despre posibilele pierderi ale locurilor de muncă, în cazul în care vor continua cu grevele.