Niciodată nu e prea devreme pentru pomul de Crăciun. Asta şi-au spus românii care deja colindă magazinele. Cel mai ieftin brad se vinde, anul acesta, cu 45 de lei, mai scump decât anul trecut.

Adela are opt ani şi a venit cu tatăl ei să îşi aleagă bradul pentru Crăciun.

Articolul continua dupa recomandari

Au urmat minute grele, în care Adela a măsurat cu atenţie fiecare brad. Îşi doreşte unul plin, puţin mai înalt decât ea, pe care să îl poată împodobi singură.

Când a nimerit pomul cel mai frumos, Adela nu s-a mai despărţit de el. Şi pentru cei mari, bradul perfect e greu de găsit. Oferta e bogată, iar acest client s-a hotărât cu greu pe care să îl cumpere. 

Anul acesta, cel mai ieftin brad de Crăciun costă 45 de lei, faţă de 30 de lei, cât costa anul trecut. Poate fi, însă, o adevărată provocare să îl ţinem verde până la Crăciun, aşa că vânzătorii ne recomandă să alegem brazii în ghiveci. Sunt, însă, şi puţin mai scumpi. Costă între 80 şi 130 de lei.

Comercianţii din marile magazine promit că vor menţine aceleaşi preţuri până la Crăciun. În pieţe, însă, lucrurile stau altfel. În Ajun, brazii pot costa chiar şi de două ori mai mult decât acum. 

ALEXANDRU DRĂGAN, reprezentant magazin: Anul trecut, am avut vânzări de peste 10.000 de bucăţi. Acum, să sperăm ca anul acesta să depăşim cei 10.000, să avem 11, 12, 13.

Danemarca şi Germania sunt principalele ţări din care importăm brazi.