Ministrul de Finanțe vine cu un mesaj liniștitor în contextul răspândirii coronavirusului în România. ”Vom avea tot timpul bani pentru plata salariilor, a pensiilor, șomajul”, a declarat Florin Cîțu, într-o intervenție în Observatorul orei 19.00, cu Alessandra Stoicescu.

În cadrul intervenției sale, Ministrul de Finanțe a reacționat și la estimările că răspândirea coronavirusului ar putea trimite în șomaj tehnic numeroși români.

Articolul continua dupa recomandari

(Alessandra Stoicescu): Vă așteptați la un milion de șomeri?

(Florin Cîțu): Vom vedea care este cifra. Eu mă pregătesc, așa cum am spus de la începutul anului, întotdeauna mă pregătesc pentru situații dificile. Vreau să îi asigur pe români că vom avea tot timpul bani pentru plata salariilor, a pensiilor, șomajul, despre ce am vorbit. Indiferent, vom vedea care este cifra, eu mă asigur să avem banii ca să-i plătim, și pentru liniile de credit. Asta este ceea ce fac acum și ne ajută, bineînțeles, că, astăzi, Banca Centrală a intervenit și a relaxat condițiile din piața monetară, pentru că este mult mai ușor să finanțăm deficitul. Vom avea nevoie de acești bani, să plătim, în continuare.

(Alessandra Stoicescu): Nu negați un milion, pentru că nimeni nu poate să spună, dar este o cifră care se învârte.

(Florin Cîțu): Nu poate să știe nimeni. Nu poate să știe nimeni, se poate duce acolo, deocamdată, am înțeles că s-a anunțat cifra de 200 de mii într-o lună. Cred că doamna Ministru al Muncii a anunțat această cifră. Vom vedea care sunt cifrele următoare, dar, vă spun, și asta este important să înțeleagă românii, cei de acasă: nu vor exista probleme cu plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor de șomaj și a acestor linii de credit. Vă asigur că avem finanțarea să meargă totul perfect! Și asta am vorbit și cu sistemul bancar, sistemul de plăți trebuie să funcționeze perfect în aceste momente, când oamenii nu pot să meargă să-și ia banii sau să meargă la ATM-uri. Totul trebuie să meargă perfect!