Companiile vor să facă cele mai multe angajări din ultimul deceniu. Iar cei mai optimiști sunt angajatorii din construcții, care anticipează o creştere de 36 de procente a numărului de angajaţi. Vorbim de cea mai mare majorare dintre toate cele zece sectoare de activitate analizate în cadrul acestui studiu, dar și de cea mai robustă prognoză din ultimii zece ani pentru acest sector.

Angajatorii din industria prelucrătoare se așteaptă la rândul lor la un volum consistent de angajări, anticipând o majorare a numărului de salariaţi cu circa 30%.

Articolul continua dupa recomandari

Sectorul imobiliar, comerţul şi agricultura sunt şi ele domenii care vor fi ofertante la capitolul locuri de muncă pe sfârşitul acestui an.

Un ritm mai lent al angajărilor este prognozat în industrie extractivă, unde previziunea netă de angajare este de 4 procente, potrivit studiului realizat în luna iulie, pe un eșantion reprezentativ de 627 de angajatori.

Iar cele mai multe joburi sunt disponibile în sudul țării. Firmele din această regiune sunt cele mai optimiste şi spun că vor creşte numărul subordonaţilor cu 28%. Este practic cea mai puternică majorare din ultimii zece ani, în timp ce perspectivele din regiunea București și Ilfov sunt cele mai pesimiste.