Pe râurile noastre vor pluti din nou caiace româneşti! Mai mulţi pasionaţi vor să reînvie tradiţia fabricării acestor ambarcaţiuni, dar şi recondiţionarea celor vechi. Şi nu e o întâmplare că vor face asta la Reghin. Demult, la o renumită fabrică de articole sportive din oraş, se construiau bărci care ajungeau chiar şi peste hotare. Iar iubitorii de caiace vor primi ajutor chiar de la meşteri care au lucrat acolo. În plus, turiştii dornici de adrenalină vor fi învăţaţi despre tainele sporturilor extreme pe apă.

Sunt arhitecţi sau ingineri, dar îi uneşte o pasiune comună: ambarcaţiunile. Au moştenit dragostea pentru bărci de la bunicii lor care, pe vremuri, au lucrat la fabrica de echipamente sportive din oraş. Acum, vor să ducă tradiţia mai departe.

Articolul continua dupa recomandari

Nu este treabă uşoară, căci vremurile s-au schimbat. Din fericire, au sprijin de nădejde. Chiar doi foşti angajaţi ai fabricii de odinioară, care îi învaţă tainele ambarcaţiunilor bine lucrate.

Planurile iubitorilor de caiace nu se opresc aici. Pe viitor, ei vor să deschidă un muzeu unde să expună ambarcaţiuni noi sau refăcute.